"Sjedio sam pokraj najvećeg seks simbola, a onda odem u sobu, pogledam u ogledalo..."

Adrian Mutu o upoznavanju sa Georgeom Bestom

"Sjedio sam pokraj najvećeg seks simbola, a onda odem u sobu, pogledam u ogledalo..."

E. Škorić

Bivši rumunski napadač Adrian Mutu lansirao je u Cluju autobiografiju pod nazivom "Povratak iz pakla".

Mutu je bio veliki talent, a njegova karijera trajala je 20 godina - od 1996. do 2016. godine, ali obilježena je velikim skandalom koji ga je zadesio dok je još bio u Chelseaju kod Josea Mourinha.

Nakon odlaska iz Rumunije njegova je priča išla otprilike ovako: s 20 godina stigao je u Inter, u kojemu je tad konkurencija u vrhu napada bila paklena (Ronaldo, Roberto Baggio, Christian Vieri, Alvero Recoba, Ivan Zamorano), pa je poslije samo jedne sezone sreću odlučio potražiti u Veroni. U tom je klubu demonstrirao kakav je igrač, a u sezoni 2002./2003. u dresu Parme u tandemu s Brazilcem Adrianom bio je čudesan.

Onda je s 24 godine zaigrao za Chelsea, dobio unosan ugovor i krenulo je nizbrdo. Pao je na doping testu nakon godine provedene u Londonu pošto je bio pozitivan na kokain.

To je obilježilo karijeru čovjeka koji danas radi kao trener u Rumuniji, a objavio je i autobiografiju u kojoj je pričao detalje iz svoje burne igračke prošlosti.

“Odmah sam priznao da sam konzumirao kokain. Nije imalo smisla poricati. Do tada u životu ništa nisam vidio slično, možda samo u filmovima. Počeli su 'pucati' na mene sa svih pozicija. Ok, pogriješio sam, shvatio sam šta sam napravio", kazao je Mutu.

Kasnije je nogometaš otišao u kliniku "Sporting Chance", kliniku koja je specijalizirana za savjetovanje i pomoć sportistima koji imaju problema s alkoholom, drogom ili kockanjem:

„Imao sam tri terapije dnevno: u 7, u 12 i u 18 navečer. Tokom tih terapija sam se bavio jogom, plivao, trčao ili igrao nogomet. Jedne sam noći htio otišao u restoran unutar klinike, a za stolom je sjediojedan od najvećih nogometaša svih vremena: George Best!".

Potražite više informacija na temu Premier league:

I Bestova karijera obilježena je skandalima. Volio je alkohol, cigarete, kocku, žene...

"Sjedio sam rame uz rame s možda prvim seks simbolom u povijesti nogometa, ali kad sam došao u sobu, ispred ogledala u kupaonici, nisam osjećao isto! Nisam htio biti kao on! Novac, slava, svijet pred nogama, ali, konačno, smještaj u rehabilitacijskoj klinici. To nisam želio", poručio je Mutu.

Top Komentari

Sanska_Prangija
Koji put objavljujete mutuovu biografiju, koga libo racku za njim
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti