Adrian Mutu rastužio navijače: Završavam svoju karijeru

Želi da se bavi trenerskim poslom

Adrian Mutu rastužio navijače: Završavam svoju karijeru

E. Čaušević

Nekadašnji fudbaler Juventusa, Adrian Mutu, odlučio je završiti svoju igračku karijeru.

Mutu je danas za rumunske medije potvrdio da više neće igrati fudbal, te da ima namjeru da se počne baviti trenerskim poslom. Ovaj fudbaler nastupao je, između ostalih, za Juventus, Chelsea, Parmu i Fiorentinu. Njegovu karijeru obilježio je skandal dok je bio član Plavaca jer je bio pozitivan na kokain. 

"Igranje je završeno za mene. Danas se okrećem svojoj trenerskoj karijeri, a već sutra počinjem da idem u trenersku školu. Više nemam tu strast kada igram i shvatio sam da su mi potrebni novi izazovi u karijeri. Trenerski posao je ono čime želim da se bavim do kraja života", rekao je Mutu.

Rumunski internacionalac posljednji profesionali ugovor potpisao je sa ASA Targu Muresom za koji je odigrao samo četiri utakmice ove sezone. Mutu je u dresu reprezentacije Rumunije odigrao 77 utakmica i postigao je 35 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi