Galliani se uplašio smrti: Najdužih deset dana u mom životu, nogomet sam gledao samo na livescoreu

Prebolovao koronavirus

Galliani se uplašio smrti: Najdužih deset dana u mom životu, nogomet sam gledao samo na livescoreu

Edmir Škorić

Ono najgore je prošlo, Adriano Galliani (76) preživio je koronavirus.

Izvršni direktor Monze, čovjek koji će ostati upamćen zbog trofeja koji je zajedno sa Silvijom Berlusconijem donio Milanu, borio se za život nakon što je bio pozitivan na koronavirus.

"Shvatio sam sada tek da je zdravlje u životu najvažnije. Izgubio sam 10 kilograma, bojao sam se smrti, to je bilo deset najdužih dana u mom životu", ispričao je Galliani, koji je dodao da je Berlusconi "uvijek bio uz mene, pa i sada kada je bilo najteže".

"Sada se osjećam puno bolje, ali tih deset dana od 7. do 17. marta činili su se kao stoljeća. Bila je to pava noćna mora. Želio bih da se zahvalim liječnicima i medicinskim sestramau San Raffaelu, gdje sam ležao".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Na kraju Galliani je objasnio razloge zbog kojih nije gledao nogometne utakmice u najtežoj fazi bolesti:

"Trenutno sam u svojoj kući u Milanu i osjećao sam beskrajnu radost kad sam se tuširao nakon tri sedmice. Nakon što se primaknete smrti, cijene se čak i najbitnije stvari. Liječnici su mi rekli da će mi za konačni oporavak trebati oko mjesec dana. Nisam gledao utakmice jer sam se bojao da će pričati o smrtnim slučajevima i koronavirusu, samo sam na livscoreu pratio rezultate utakmica", dodao je legendarni Galliani.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi