Alkohol mu uništio karijeru, ima 41 godinu i vratio se na teren, tužnije scene u fudbalu nisu viđene

Adriano je pokušao, ali...

Alkohol mu uništio karijeru, ima 41 godinu i vratio se na teren, tužnije scene u fudbalu nisu viđene

Endin Čaušević
Teme:

Fudbalski svijet je u prethodnih 20-tak godina vidio nekoliko fantastičnih napadača koji su uspjeli ostaviti dubok trag, ali neki od njih su mogli i mnogo više. Najbolji primjer je Adriano koji je za mnoge bio najbolji napadač svijeta dok je briljirao u Interu, a onda je krenulo sve nizbrdo. Adriano se nakon nekoliko godina ponovo vratio na teren, ali bolje da to nije radio.

Adriano je ponikao u Flamengu iz kojeg je 2001. godine stigao u Inter jer je već tada pokazivao kakav je potencijal. Na posudbama u Fiorentini i Parmi to je dokazao svima, a onda je dobio pravu šansu u Interu.

Brazilac je imao nekoliko veličanstvenih sezona u dresu Intera i važio je tada za jednog od najboljih napadača na svijetu i tek su mu se predviđale velike stvari jer je trebao da dođe u najbolje godine.

Međutim, sve je presjekla smrt njegovog oca od koje se Adriano čini se do dan danas nije uspio oporaviti, a to je za njegovu fudbalsku karijeru bilo pogubno.

Odao se alkoholu i zapostavio fudbal, a kada je napustio Inter pokazao je u Sao Paulu, Glamengu, Romi i Corinthiansu da i dalje ima magiju u nogama, no nije uspio nikako da se oslobodi tog tereta na leđima i ponovo posveti fudbalu.

Oglasi

Adriano je svoju karijeru završio 2016. godine nakon neuspješne epizote u Miami Unitedu, no činjenica je da je on gotov bio i nekoliko godina kasnije iako je tada imao tek 30 godina.

Da više nema ni magije u nogama nekadašnje zvijeri s topom u lijevoj nozi vidjelo se i kada se on ponovo vratio na teren na revijalnoj utakmici na kojoj je Adriano izgledao kao da se u životu nije sastao s loptom.

Tužno je bilo gledati sve te scene s pomenute utakmice koje su pokazale da između Adriana i fudbala više ljubavi nema, a toliko se obrukao da je video postao glavna tema na društvenim mrežama.

@nerdatletabr_oficial

Craques do Passado 🇧🇷 • Adriano 👑 ( Imperador ) #adriano #adrianoimperador #futebolbrasileiro

♬ som original - l_editsfut

Ovaj 41-godišnjak bi gotovo sigurno došao do Zlatne lopte i još hrpu trofeja da mu se nije desilo to što se desilo, ali nažalost sada samo možemo da zamišljamo šta je Adriano mogao još da ostvari.

Njegovi golovi se i danas prepričavaju jer je imao nevjerovatan udarac lijevom nogom, ali i sve ostalo što je napadaču potrebno.

Nakon povratka u Brazil skoro da je potrošio i bogatstvo koje je stekao i nažalost o njemu se sada najviše priča kada napravi neki skandal pod utjecajem alkohola koji mu je razorio karijeru, ali i normalan život.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi