Uputio je najjači udarac ikada, a onda je stigao telefonski poziv: Velika karijera je odmah ugašena!

Nikada se nije oporavio zbog čega ostaje velika žal

Uputio je najjači udarac ikada, a onda je stigao telefonski poziv: Velika karijera je odmah ugašena!

Admin Čaušević
Teme:

Nekad je jedan telefonski poziv dovoljan da čovjek izgubi volju za životom. Na svojoj koži je to najbolje osjetio fudbaler koji je svojevremeno smatran najboljim na svijetu. Ulice i dan danas pričaju o njegovoj nadmoći nad rivalima. Ostao je neprežaljeni talenat svjetskog fudbala.

U jednom trenutku je bio najbolji fudbaler na svijetu. Iako to priznanje nikada nije dobio. Nema te odbrane koja nije strahovala od njega. Brzina, snaga, tehnika, razoran udarac Prototip modernog fudbalera.

Iako je već dugo godina u fudbalskoj penziji njegov udarac je i dalje najsnažniji u historiji jedne od najjačih liga svijeta. Urbana legenda kaže da se presla tresla satima nakon utakmice.

Bez obzira što nije postigao gol o pogođenoj prečki se priča duže od decenije i pol. U tom trenutku je to bio nasnažniji zabilježeni udarac ikada.

Inter je na San Siru igrao protiv Palerma. Adriano se namjestio na svoju lijevu nogu, opalio i uzdrmao okvir gola. Lopta je putovala brzinom od 140 km/h.

Oglasi

Do tada niko nikada barem prema zvaničnim podacima nije uputio toliko snažana udarac prema protivničkom golu. Nekoliko godina kasnije taj rekord će oboriti Ronny Heberson koji je uputio raketu od 221 km/h.

Adrianova prečka protiv Intera je bila najava velike karijere. Ipak, ubrzo nakon toga je stigao poziv koji niko ne želi da primi. Brazilcu su javili da mu je otac preminuo. Od tog bola i težine se nikada nije oporavio.

"Kada mi je otac umro za mene fudbal više nije bio isti. Bio sam na drugoj strani svijeta, u Italiji, daleko od porodice i nisam mogao da se nosim s tim."

Adriano je nakon smrti svog oca postao depresivan i nikada se nije oporavio

"Bio sam tako depresivan. Počeo sam mnogo da pijem. To nije imalo nikakve veze sa Interom, samo sam želio da idem kući", kazao je Adriano prije nekoliko godina.

Vijest o smrću Almira Leita Ribeira je stigla kada je njegov sin krenuo ka vrhu. Od tada je svaki gol posvetio njemu. Zastao bi, podigao ruke i pogledao u nebo.

Oglasi

Ipak, mentalna bol je toliko bila snažna da popularni Imperator više nikad nije igrao vrhunski fudbal. Mnogi klubovi su mu dali šansu, ali nije uspio da vrati stari sjaj.

Zbogom fudbalu je rekao sa 32 godine. Depresija i alkohol su učinili svoje. Svojevremeno je smatran novim Ronaldom, ali jedan telefonski poziv je bio dovoljan da mu se život okrene naopačke.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za Brazil je na 48 utakmica postigao 27 golova. Osvojio je Copa Americu, FIFA Kup Konfederacija, Svjetsko prvenstvo za igrače do 17 godina što dovoljno govori koliko je obećavao.

U penziji je duše od decenije, ali od nekih navika jednostavno ne odustaje. Posljednju avanturu imao je krajem prošle godine. Oženio je Micaelu Mosquitu, a njihov brak je trajao svega nekoliko sedmica.

Top Komentari

K79
Dragi novinaru pa 50 put pišete o Adrianu čovječe dragi hahahaha jbt znam bolje njegovu biografiju nego svoju hahahaha
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi