Šta se krije iza čuvene fotografije na kojoj su ikona do ikone? "Uđem u svlačionicu i kažem im..."

Legendarna reprezentacija Brazila

Šta se krije iza čuvene fotografije na kojoj su ikona do ikone? "Uđem u svlačionicu i kažem im..."

Admin Čaušević

Brazil slovi za najfudbalskiju zemlju na svijetu i vrlo vjerovatno ne postoji dječak u toj zemlji, a da jednog dana ne želi postati fudbaler i zaigrati na najvećoj mogućoj sceni.

U svojoj historiji Brazilci su pet puta osvojili titulu prvaka svijeta, na posljednjih nekoliko tamičenja doživjeli su niz bolnih udaraca iako su u svom timu imali zaista vrhunske igrače.

Selecao je posljednji put na svjetskom tronu bio 2002. godine kada su za ekipu igrali Ronaldo, Ronaldinho, Cafu, Roberto Carlos i još niz u to vrijeme fantastičnih igrača.

Na društvenim mrežama već neko vrijeme kruži fotografija na kojoj se mogu vidjeti Ronaldo, Kaka, Adriano, Roberto Carlos, Emerson, Lucio, Roque Junior i Kafu.

Fudbalske ikone su gledale u istu tačku, a navodno se radi o govoru legendarnog trenera Felipea Scolarija koji je bio veliki autoritet.

Oglasi

Kaka i Ronaldo su između ostalih dobili Zlatne lopte, Adriano se smatra najvećim protračenim talentom u historiji, dok su Cafu i Roberto Carlos na bekovskim pozicijama priča za sebe.

Kako je bilo voditi tu reprezentaciju Scolari je najbolje opisao jedne prilike kada je ušao u svlačionicu i želio dati savjete igračima.

"Jednog sam dana ušao u svlačionicu kako bi popričao sa igračima o taktici, ali kad sam ispred sebe vidio Ronalda, Kaku, Adriana, Roberta Carlosa i Cafua, samo sam im rekao:

'Izađite na teren i budite svoji, javit ću vam ako napravim bilo kakvu promjenu'.", ispričao je Scolari.

Scolari je sa Brazilom osvojio Svjetsko prvenstvo i Kup Konfederacija. U Evropi je dugo godina vodio reprezentaciju Portugaala, dok je na kratko bio i trener Chelseaja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti