Ancelotti za sva vremena riješio dilemu koga će trenirati iduće sezone

Brazilci ga željeli na klupi reprezentacije

Ancelotti za sva vremena riješio dilemu koga će trenirati iduće sezone

Endin Čaušević

Carlo Ancelotti riješio je danas dilemu oko toga koga će voditi iduće sezone nakon što su sve glasnije priče o tome da će napustiti Real Madrid i preuzeti selektorsko mjesto u reprezentaciji Brazila.

Fudbalski savez Brazila nakon fijaska na Svjetskom prvenstvu u Kataru odlučio je da se Titeu zahvali na saradnji i još uvijek su u potrazi za novim trenerom.

Već mjesecima špekuliše se o tome da je Ancelotti glavna želja Brazilaca i da svim silama pokušavaju nagovoriti italijanskog stručnjaka da preuzme Karioke.

U sve je uključen i legendarni Ronaldo koji je s Ancelottijem obavio nekoliko razgovora i objasnio mu šta mu Brazil nudi ukoliko pristane preuzeti reprezentaciju. Međutim, čini se da to ne daje rezultate koje su očekivali.

Ancelotti je održao danas press konferenciju pred susret Real Madrida protiv Cadiza, a jedna od tema bila je i njegova budućnost.

Italijanski stručnjak s Kraljevima ima ugovor na još godinu dana i poručio je da je odlučan da ispuni ugovor do kraja i da je njegov cilj jasan, a to je ostanak na klupi Real Madrida.

Oglasi

"Da li imam podršku predsjednika Pereza? Mislim da imam. On je uvijek bio veoma iskren prema meni i to se nije promijenilo. Gledamo prema naprijed, bit ćemo ovdje i iduće sezone i u to uopšte nemam nikakve sumnje. Poštujemo ugovor i to je to", rekao je Ancelotti.

Ancelotti s Real Madridom radi zaista fantastičan posao, a prošle sezone iznenadio je sve osvajanjem Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zbog toga je dobio dodatan "kredit" kod Pereza koji nema namjeru ovog ljeta da mijenja trenera i zadovoljan je poslom koji Ancelotti obavlja.

Brazilci će se morati okrenuti nekim drugim rješenjima jer je jasno da od dolaska Ancelottija na klupu te reprezentacije nema ništa.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi