Brazilci još malo mogu čekati na izbor novog selektora: Još se nadaju jednom imenu...

Svjesni su da nemaju prava na kiks

Brazilci još malo mogu čekati na izbor novog selektora: Još se nadaju jednom imenu...

Samir Mlaćo

U Brazilu još uvijek čekaju na odgovor Carla Ancelottija. Ancelotti je velika želja čelnika nogometne reprezentacije te zemlje, a sada su se pojavile nove informacije.

Predsjednik CSB-a Ednaldo Rodriguez ističe da je spreman još mjesec dana čekati sadašnjeg trenera Reala.

Ističe da će sve biti jasnije do 25. Maja, kada pada konačna odluka.

Prije razmišljanja o planu B, želimo da iscrpimo sve mogućnosti plana A“, kazao je on.

Ancelotti ima ugovor sa Realom do 30. juna naredne godine, a prije nekoliko dana je potvrdio da ima ponudu da preuzme Brazil.

"Da li imam podršku predsjednika Pereza? Mislim da imam. On je uvijek bio veoma iskren prema meni i to se nije promijenilo. Gledamo prema naprijed, bit ćemo ovdje i iduće sezone i u to uopšte nemam nikakve sumnje. Poštujemo ugovor i to je to", rekao je Ancelotti nedavno o svojoj budućnosti u Realu.

Oglasi

Ono što je sigurno jeste da neće osvojiti titulu prvaka u Španiji, što će svakako biti veliki udarac za Kraljeve.

U Chelseaju bi se mogli zabrinuti nakon onoga što je Ancelotti rekao  poslije El Clasica - SportSport.ba

Sa selekcijom Brazila povezuje se i Zinedine Zidane, no vjerovatno od toga neće biti ništa.

Zidane je bez posla još od 2021. godine kada je napustio ekipu Real Madrida, a redovono je povezivan sa nekim timovima.

Prije svega tu se misli na Paris Saint-Geramin sa kojim su ga mediji često povezivali, te sa selektorskom pozicijom u reprezentaiciji Francuske.

Kako prenosi RMC Zidane je dugo tražio tim sa kojim će moći raditi dugoročno, a navodno je izbor pao na ekipu Juventusa.

Kao fudbaler, Zidane je imao jako dobar period karijere u ekipi iz Torina, te je osvojio dva naslova u domaćem prvenstvu, te Ligu prvaka.

Ipak, jedna stvar blokira njegov dolazak u Juventus, a to je ugovor koji Massimiliano Allegri ima sa ovom ekipom do 2025. godine.

Brazil je bez selektora nakon razočarenja na Svjetskom prvenstvu u Kataru i novog selektora očekuje veliki izazov, ali i veliki pritisak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi