Povremeni bh. reprezentativac slobodan: Sporazumno se razišli Celje i Kadušić

Pola godine prije isteka ugovora

Povremeni bh. reprezentativac slobodan: Sporazumno se razišli Celje i Kadušić

H. Zilić

Povremeni reprezentativac naše zemlje, nekadašnji fudbaler Sarajeva i Zrinjskog, Advan Kadušić, sporazumno je raskinuo saradnju sa Celjem.

Pola godine prije isteka ugovora, pomalo iznenađujuće, Celje i Kadušić su odlučili sporazumno raskinuti saradnju, a gdje će ovaj 24-godišnji desni bek nastaviti karijeru, saznat će se u narednim danima.

Kadušić je u Celje stigao početkom 2020. godine. Odmah po dolasku se izborio za mjesto u timu i bio je važan kotač u ekipi koja je te sezone osvojila titulu prvaka Slovenije.

Njegove dobre igre nisu ostale nezapažene pa je debitovao i za "A" selekciju Bosne i Hercegovine za koju je odigrao tri susreta, a ranije je bio standardni član svih omladinskih selekcija.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Ukupno je za Celje u dvije godine odigrao 61 utakmicu, a upiso je postići i dva pogotka kojima je dodao isti broj asistencija. U ovoj sezoni za Celje je odigrao devet utakmica.

Prije dolaska u Sloveniju nastupao je za Zrinjski i Sarajevo, a sa obje ove ekipe okitio se titulom prvaka Bosne i Hercegovine. Za Plemiće je odigrao 62 utakmice uz učinak od osam asistencija, dok je za Sarajevo odigrao 50 utakmica i pritom je postigao dva pogotka kojima je dodao četiri asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti