Advocaat: Nikada više neću trenirati neki klub

Želi preuzeti reprezentaciju

Advocaat: Nikada više neću trenirati neki klub

Dick Advocaat, koji je tokom vikenda napustio klupu Sunderlanda, izjavio je da više neće raditi u nekom klubu. 

Sunderland pod vodstvom Advocaata nije upisao niti jednu pobjedu u osam odigranih kola i trenutno na kontu ima tri boda. Holandski trener smatra da je učinak Sunderlanda loš zbog nedostatka novca u klubu. 

"Ako radite u klubu kakav je Sunderland, klub koji ima manje novca za trošenje od drugih, ovo što se dogodilo je neizbežno... I ja nemam apetit za to. Nikada nisam imao običaj da napustim posao, ali poslije osam utakmica i samo tri boda, mislim da nisam pravi čovek za taj tim. Nikada nisam bio u ovakvoj situaciji i zaista ne vidim drugo rješenje. Nisam tražio nikakav novac, niti sam ga dobio", rekao je Advokat za holandsku televiziju NOS. 

Advocaat ima želju u budućnosti voditi neku reprezentaciju na Evropskom prvenstvu. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Uvjeren sam da više nikada neću trenirati neki klub. Ali, bilo bi lijepo ako bih mogao da predvodim neku reprezentaciju na Evropskom prvenstvu."

Advocaat je Sunderland preuzeo u martu, a tokom trenerske karijere još je vodio Holandiju, Južnu Koreju, UAE, Belgiju, Rusiju, Srbiju, Haarlem, Dordrecht, PSV, Rangers, Borussiju (M) i AZ Alkmaar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.