AEK stigao do izjednačenja i sada "spašava živu glavu" na Maksimiru!

Dinamo svim silama krenuo po novo vodstvo

AEK stigao do izjednačenja i sada "spašava živu glavu" na Maksimiru!

Eldar Ganibegović

U toku je drugo poluvrijeme prve utakmice trećeg pretkola Lige prvaka između GNK Dinamo Zagreb i AEK-a iz Atine, a rezultat je promijenjen na 1:1. 

AEK je do izjednačenja u Zagrebu stigao u 60. minuti kada je Garcia dodao do Zubera koji postiže sjajan pogodak. 

Čim je postigao pogodak, AEK se povukao i pošao da spašava živu glavu na Maksimiru. Dinamo je odmah imao dvije šanse za novo vodstvo.

Minut nakon primljenog pogotka Bulat je bio u šansi, odnosno sjajno je potegao s distance, a Stanković vrhovima prstiju odbija u korner.

Centaršut je iz kornera ispratio Emreli i glavom šutirao negdje s penala i pogodio stativu, te se može reći da Grke zaista nosaju vile u glavnom gradu Hrvatske. 

Oglasi

Dinamo je inače do vodstva stigao u prvom poluvremenu. Igrala se 39. minuta kada su Modri krunisali inicijativu.

Fenomenalan gol sa oko 25 metara postigao je Marko Bulat za veliko oduševljenje manje od 20 hiljada gledatelja na tribinama Maksimira.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inače, revanš meč biti će odigran za četiri dana nakon što je prva utakmica prošle sedmice odgođena zbog velikih nereda u Atini pred meč AEK-a i Dinama. 

Bolji iz ovog dvomeča u play-offu igrat će protiv belgijskog Antwerpa, dok će poraženi nastaviti takmičenje u play-offu Evropske lige. 

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

I šta bi ...
0 0
Edis_91
Pa ti novinaru izgleda ne gledas utakmicu....čuj ubi ih dinamo a dinamo ne moze pola centra preći
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi