Uznemirujuće snimke: Navijač AEK-a se skrivao u prodavnici, policija na novom tragu

Dokazi na stolu, nastavlja se istraga

Uznemirujuće snimke: Navijač AEK-a se skrivao u prodavnici, policija na novom tragu

Haris Zilić

Neredi u Atini prošle sedmice koje su izazvali navijači Dinama, Bad Blue Boysi još uvijek je aktuelna tema u Evropi. U pomenutom divljanju ubijen je jedan navijač AEK-a, a grčka policija još uvijek pokušava utvrditi ko je počinitelj.

Privedeno je oko 100 navijača Dinama, bili su na ispitivanju, a izdato je još nekoliko tjeralica za osumnječenim.

Grčka policija je došla do traga koji upućuje na to da je navijača AEK-a ubio jedan od pripadnika navijačke grupe Panathinaikosa.

Upravo su navijači Panathinaikosa pomogli navijačima Dinama da dođu do centra Atine i pred stadion AEK- gdje su i bili neredi.

Pozivajući se na grčki portal Star, Index.hr prenosi vijest da će bit izdate tjeralice za još nekim hrvatskim i grčkim huliganima, budući da je poznato da nisu uhićeni svi koji su sudjelovali u neredima koji su se dogodili 7. augusta. Prema pisanju Stara, već je raspisana tjeralica za grčkim optuženikom inicijala A. D.

Oglasi

Navodno se radi o navijaču koji iza sebe ima već dobro ispunjen dosje.

Pomenuti navijač ima 25 godina i ranije optuživan za porodično nasilje, ali i nerede na pojedinim utakmicama.

Prema informacijama grčkih medija, navijač Panathinaikosa je doveo Bad Blude Boyse pred stadion i sam je učestvovao u neredima.

Istovremeno, dok se istraga nastavlja, pokušavaju se identificirati ostali huligani koji su sudjelovali u tučnjavi, a sve s ciljem da se pronađe ubojica 29-godišnjeg AEK-ovog navijača Michalisa Katsourisa.

Oglasi

Još se traga za deset huligana iz Hrvatske koji se skrivaju u Grčkoj, a policija je navodno dobila i ostakle snimke sa ulica u blizini stadiona koje bi moi mogle dodatno pomoći u cijeloj istrazi.

Pojavile su se i snimke na internetu gdje ranjeni navijač AEK-a ulazi u jednu od prodavnica gdje su mu čovjek i žena pomogli.

Pokušao je zaustaviti krvarenje i tražio je vode.

Novi dokazi su u grčkoj policiji koja je sada na novom tragu, tako da će ove nemile scene vjerovatno dobiti novi rasplet u narednim danima

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DamirT
Ako je samo pio pice u kaficu, zasto onda ima fantomku na glavi? Meni ovo sve lici na dogovorenu tucnjavu u kojoj je on izvukao deblji kraj
1 0
HBSC
Dovoljno je samo pogledati koliko je navijaca ubijeno u grckoj (od toga pola izbodeno) ,a koliko ovdje na nasim prostorima
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi