Navijači Dinama izazvali haos u Atini, dvije osobe teško povrijeđene

Nemile scene pred duel trećeg pretkola Lige prvaka

Navijači Dinama izazvali haos u Atini, dvije osobe teško povrijeđene

Haris Zilić

Totalni haos izbio je večeras na ulicama grčke prijestolnice Atine pred sutrašnji duel AEK-a i zagrebačkog Dinama u trećem pretkolu Lige prvaka.

Iako gostujući navijači imaju zabranu dolaska, grupa navijača Dinama stigla je u Atinu i napravila totalni haos.

Navodno su navijači došli do AEK-ovog Agia Sophia stadiona i krenuli napadati ljude koji su se zatekli u blizini te su pokušali čak i upasti na stadion, prenosi Index.hr.

Grčki javljaju kako je šest ljudi povrijeđeno, a od toga dvoje teško.

Noć kakvu nisu očekivali u Atini, a sigurno će policija imati pune ruke posla i mnogi će trebati objasniti kako je gostujuća grupa uspjela doći u sami centar Atine.

UEFA je ranije izdala saopštenje u kojem zabranjuje prisustvo gostujućih navijača na utakmicama AEK - Dinamo u Ligi prvaka i PAOK - Hajduk u Konferencijskoj ligi.

Oglasi

Igor Bišćan analizirao AEK i Grcima dao blagu prednost, a jasno je i zbog čega

Dinamo je s lakoćom riješio Astanu u drugom pretkolu Lige prvaka, ali je sada očekuje mnogo teži duel.

"Čeka nas jako teška utakmica protiv vrlo ozbiljnog protivnika, iznimno dobre ekipe koja je puna iskusnih internacionalaca, nakon dugo vremena osvojila je dvostruku krunu u zahtjevnom natjecanju kao što je grčka liga, ali vjerujemo u sebe i došli smo ostvariti što bolji rezultat. Plan je pokušati biti gust, jako pokretljiv i dinamičan u bloku, ne bi bilo pametno izaći i doći u situaciju da moramo juriti. To bi iziskivalo veliku potrošnju za koju nisam siguran da smo u stanju nakon svega što smo prošli u protekle dvije sedmice. Moramo biti ekstremno borbeni i trkački raspoloženi, jer AEK će to definitivno od nas tražiti", kaže Bišćan.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Dinama očekuje pakao na stadionu koji prima 32.000 gledatelja.

"Teško se pripremiti na tako nešto. Dobro je što imamo igrače koji su prošli slične ili iste stvari igrajući za Dinamo ili reprezentaciju, ali uvijek je specifično doći na pravi nogometni stadion, za one koji nemaju iskustva to može biti problem. Sigurno će to imati utjecaja, nisu slučajno tako dugo bez poraza doma, u godinu dana kako imaju novi stadion poraženi su samo od Olympiacosa. AEK je u prvoj utakmici blagi favorit, u svakom slučaju blagi, zato što igra doma", kazao je Bišćan.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1604869836
Ubiste momka od 22 godine klošari raspali... Jeste li sad ponosni?
1 1
Mux82
Šta drugo očekivati od promicatelja "visokih europskih vrijednosti"!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi