Gazda zaprijetio udarcem po džepu - Pirić i Miličević su odmah odigrali fantastičan meč

Vrijedna pobjeda AEK-a

Gazda zaprijetio udarcem po džepu - Pirić i Miličević su odmah odigrali fantastičan meč

Eldar Ganibegović

AEK iz Larnace danas je upisao važnu pobjedu u kiparskoj ligi. Odigrali su sjajan meč protiv Omonije, a sve to nakon što je predsjednik kluba zaprijetio udarcem po džepu.

Kiparski AEK iz Larnace bio je jedno od najprijatnijih iznenađenja ove sezone u Evropi, no još nakon prve utakmice protiv Dnipra u Konferencijskoj ligi, tačnije od 19. februara, počela je velika kriza.

Od tada do danas su na devet utakmica pobijedili samo jednom, te upisali čak tri poraza od po 4:0. Zbog svega toga, bitka za titulu je skoro završena, a ugrozili su sebi i mjesto u Evropi za narednu sezonu.

Danas su u okviru 31. kola play-offa kiparske Prve divizije igrali meč protiv Omonije i slavili s 2:0, te im treba još bod u preostaloj utakmici da osvoje treće mjesto koje vodi u pretkola Konferencijske lige.

Golove odluke na današnjoj utakmici postigli su Gyurcso u devetoj i Faraj u 34. minuti, a timu iz Larnace poništena su još dva pogotka - u 27. i 93. minuti.

Standardno, u početnoj postavi našli su se bh. reprezentativci Kenan Pirić i Hrvoje Miličević koji su odigrali po 90 minuta i upisali prvi meč bez primljenog gola još od 23. februara i meča s Dniprom (0:0).

Oglasi

Istakao se Kenan Pirić na golu sa sedam odbrana, a sjajan posao u odbrani je odradio i Miličević, te se može reći da je danas AEK odigrao sjajnu utakmicu kada je bilo najpotrebnije.

Za devet dana očekuje ih utakmica protiv Apollona u gostima, dok će se za titulu na Kipru boriti Mateo Sušić s APOEL-om. Imaju 62 boda, bod manje od Arisa koji je prvi, ali i međusobni meč za dva dana, tako da je sve još uvijek u rukama Sušića i ekipe.

Inače, za današnje dobro izdanje AEK-a idu zasluge i predsjedniku ovog kluba. Naime, on je zaprijetio igračima da neće dobiti premije od 17.000 eura za plasman u osminu finala Konferencijske lige ukoliko ne dobiju današnji meč-

Kipar, First league, 31. kolo:

AEK Larnaca - Omonia 2:0 (Gyurcso 9', Faraj 34')

Top Komentari

amza
Ja silnog golmana nemojte se sramotit najgori golman u povijesti repke .i to da mi kaparas menadzer nije upetljan u savez i ima uticaj cak i na selektore nikad rdpke niebi vidio.imate dosta boljih golmana u nasoj ligi ot tog kloca i prevare od golmana
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi