Predsjednik kluba koji je hit u Evropi ove sezone sjajnom gestom izašao u susret Zmajevima
Prvi trening reprezentacije Bosne i Hercegovine pred kvalifikacione mečeve s Islandom i Slovačkom. Foto: N/FSBiH

Malo ko bi to uradio

Predsjednik kluba koji je hit u Evropi ove sezone sjajnom gestom izašao u susret Zmajevima

E. Ganibegović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine s okupljanjem je počela još u subotu kada je prvi od igrača stigao Ibrahim Šehić, a kada je dolazak dvojice Zmajeva u pitanju, predsjednik njihovog kluba je uradio sjajnu gestu.

Za dva dana utakmicom protiv Islanda na Bilinom polju Zmajevi otvaraju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, a do tada se tim nalazi u Trening centru N/FSBiH u Zenici.

Zmajevi su se okupili, a na okupljanje je stigao i povrijeđeni Sead Kolašinac te će naknadno biti utvrđeno da li je u mogućnosti da igra i pomogne ekipi u barem jednoj od dvije utakmice koje ćemo igrati u martu.

Plan je bio da se Zmajevi kompletiraju danas kada su trebali s Kipra stići Kenan Pirić i Hrvoje Miličević, no sjajan gest predsjednika njihovog kluba je priča za sebe.

Naime, Pirić i Miličević su jučer igrali utakmicu protiv Arisa i nisu se proslavili s obzirom na to da je njihov tim poražen s 4:0 u play-offu za prvaka Kipra, no predsjednik kluba Vasilis Sellas se potrudio da im izmami osmijeh na lice.

Kako bi što prije stigli u kamp reprezentacije Bosne i Hercegovine, on je dvojici naših Zmajeva ustupio svoj privatni avion kojim su stigli u Sarajevu, te se zatim prebacili u Zenicu.

Oglasi

Kenan i Hrvoj su u Trening centar N/FSBiH stigli sinoć oko 22 sata, te sada Faruk Hadžibegić na raspolaganju ima sve fudbalere koje je pozvao za utakmice s Islandom i Slovačkom.

Reprezentativci Bosne i Hercegovine sinoć su odradili prvi trening, a idući je na rasporedu danas od 18 sati i zatvoren je za javnost.

Zvanični trening pred utakmicu na programu je sutra od 18 sati na Bilinom polju i biti će otvoren za medije prvih 15 minuta, dok je press konferencija pola sata ranije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Utakmica s Islandom počinje u četvrtak u 20 sati i 45 minuta, dok će Zmajevi već u petak biti na novom treningu.

Put u Bratislavu planiran je u subotu čarter letom iz Sarajeva u 11 sati, a istog dana će od 18:30 naš tim održati pressicu pred meč sa Slovačkom, te zvanični trening. Meč sa Slovacima igra se u nedjelju od 20:45. 

Top Komentari

Brazuka
Bolje da nisu krenuli bezveze uzimaju opremu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi