AEK nastavio sa sjajnim rezultatima, clean sheet bh. dvojca

Uvjerljiva pobjeda tima iz Larnace

AEK nastavio sa sjajnim rezultatima, clean sheet bh. dvojca

E. Ganibegović

Za AEK iz Larnace ovo je sezona iz snova. Igraju Evropsku ligu, osigurali su evropsko proljeće odnosno takmičenje će nastaviti u Konferencijskoj ligi, a danas su zabilježili novu pobjedu u prvenstvu Kipra.

U okviru 9. kola kiparske Prve divizije, AEK je s 4:0 na svom terenu savladao Karmiotissu.

Prvi gol vidjeli smo već u prvoj minuti, a postigao ga je Altman. Isti igrač novi gol postiže u 18. minuti za povećanje rezultata na 2:0.

Hat-trick je Altman kompletirao novim pogotkom u 61. minuti susreta, a ovaj put je pogodio iz penala.

Konačnih 4:0 u trećoj minuti sudijske nadoknade postavlja Gyurcso.

Neizostavni u prvoj postavi AEK-a ponovo su bili bh. reprezentativci Kenan Pirić i Hrvoje Miličević koji su upisali još jedan clean sheet, a Pirić se istakao s tri odbrane.

Miličević je igrao do 86. minute kada ga je zamijenio Andreou, a u 52. minuti dobio je žuti karton.

Nakon ove utakmice AEK je treći na tabeli sa 16 poena, sedam manje od vodećeg Paphosa i dva manje od Arisa. Bod više imaju od APOEL-a našeg Matea Sušića.

Prva divizija:

AEK Larnaca - Karmiotissa 4:0 (Altman 1', 18', 61', Gyurcso 90+3')

Top Komentari

Brazuka
Inače kako vidim pr pirica kuca tekstove. E moj sportsport nekad si bio ozbiljan portal imalo se sta čitati. Volio sam.uci i satima listati. Sad neki balavci pisu za dres a husaric se hvali kako im da to.
1 1
Klicko
@Mostarac94 mogu do podveležja brat,forzza i halal madrid
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi