AEK je rekao "hop", ali nije skočio: Danas su predmet ismijavanja

Koštala ih samouvjerenost

AEK je rekao "hop", ali nije skočio: Danas su predmet ismijavanja

E. Škorić

AEK je unaprijed slavio treće pretkolo UEFA Konferencijske lige, a to mu se obilo o glavu.

Grčki velikan je bio samouvjeren pred duele sa Veležom u drugom pretkolu, ali danas tuguje i uz to je postao predmet ismijavanja jer je i prije mečeva sa Rođenima "prošao dalje".

AEK je u svojoj objavi na društvenim mrežama najavio kako će u trećem pretkolu igrati protiv pobjednika duela Milsami - Elfsborg.

Međutim, Velež ih je najprije dobio na Grbavici 2:1, a onda u revanšu, sinoć u Atini, nakon velike borbe i penala izbacio iz takmičenja, pa će umjesto AEK-a protiv švedskog Elfsborga mečeve igrati bh. predstavnik.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CRgj4CwlN5s/?utm_source=ig_embed&ig_rid=bdfd7503-75c2-4d11-98f0-e89b993da6c8[/instagram]

Vjerujemo da će u Elfsborgu biti pametniji i da će sa više respekta postupiti prema Veležu koji radi čuda sa Feđom Dudićem na klupi.

Oglasi

Podsjećamo, Velež u četvrtak gostuje u Švedskoj u prvom meču 3. pretkola Konferencijske lige, a u ponedjeljak od 14 sati saznat će potencijalnog rivala u play-offu.

Velež će u ponedjeljak saznati još jednog potencijalnog rivala u Evropi: Tottenham, Roma, Rennes...

Pobjednik meča Elfsborg - Velež će biti među nenositeljima, pa tako za rivale mogu da dobiju ekipe kao što su Tottenham ili Roma.

Takođe, među potencijalnim rivalima Veleža, naravno u slučaju da prođe u play-off, mogli bi se naći timovi poput Genta, PAOK-a, Rubinja, Viktrorije Plzen, Basela, Kopenhagena, Vojvodine, Partizana, Anderlechta, Feyenoorda, Maccabi Tel Aviva, Rennesa...

Izuzev Rome i Tottenhama, te Rennesa, svi ostali timovi tek treba da "preskoče" treće pretkolo, tako da nije isključeno da neko ipak od favorita zakaže i ostane uskraćen za nastup u play-off.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Ali okvirno gledajući, Velež će u svakom slučaju u play-offu imati paklenog rivala. No, neka se Rođeni sada baziraju na Elfsborg, a onda šta bude...

Utakmice play-offa igraju se 19. i 26. augusta.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

COVID19
Skandinavci su ipak gospoda i odgojeni ljudi za razliku od ovih neandretalaca. Sretno Velez.
12 0
vence
i AEK i Zeusa i Afroditu Rodjeni su nabili na kitu ???????❤️❤️
12 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi