Dok jedni plaču, drugi se ponizno zahvaljuju Allahu - Nestvarne scene nakon finala AFC Kupa!
Završeno je prvenstvo Azije. Nakon finala Katar slavi, a Jordan tuguje.

Katar slavio protiv Jordana

Dok jedni plaču, drugi se ponizno zahvaljuju Allahu - Nestvarne scene nakon finala AFC Kupa!

Eldar Ganibegović

Katar je novi-stari prvak Azije. Dosta priče će biti nakon večerašnjeg finala zbog načina na koji je Katar došao do pobjede, ali sada je već sve gotovo. Jedni tuguju, a drugi slave i zahvaljuju se Allahu.

Večeras se na Lusail Iconic stadionu u Kataru odigrali finale Azijskog kupa. Domaći Katar je rezultatom 3:1 bio bolji od Jordana. Ne bi tu bilo ništa čudno da čak tri penala nisu svirana za domaće.

Sva tri je u gol pretvorio Afif. Pogodio je za 1:0 u 22. minuti, za 2:1 u 70. minuti samo nekoliko minuta nakon što je Jordan izjednačio, da bi u nadoknadi kompletirao hat-trick i osigurao trofej domaćoj reprezentaciji.

Slavlje Katara, suze Jordanaca

Jasno, nakon posljednjeg sudijskoj zvižduka uslijedilo je veliko slavlje domaćih na Lusail Iconicu. Dok su igrači i navijači domaće selekcije počeli sa slavljem, Jordanci su bili u očaju.

Oglasi

Igrači reprezentacije Katara pohrlili su u zagrljaj Afifu koji je postigao sva tri gola. Proslavili su tako što su ga bacali u zrak.

S druge strane, kamere su zabilježile pojedine reprezentativce Jordana koji su samo sjeli na teren i pustili suze nakon poraza u finalu.

Također, u TV prijenosu uživo se moglo vidjeti kako se Afif zahvaljuje Allahu. Pao je na tlo i učinio sedždu.

Bilo kako bilo, nakon ove utakmice će biti mnogo priče o suđenju. Neće se tako lako pomiriti u Jordanu s ovim porazom, ali ko ih šta pita?

Top Komentari

TurgayAtacan09
Tako je kralju, slažem se, al i ovi podaci koje navodim od 2004 -te godine, istog sam mišljenja kao i ti
0 0
FudbalskiGenije
Morali su osvojiti kad su im sve namjestili kao i Argentini svjetsko. Ne mozes na prste izbrojati koliko su penala dobili
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi