Ne daje samo Ibrahimović kung-fu golove! Poznati napadač ničiju loptu pretvorio remek-djelo!
Azmoun je postigao fantastičan gol za vodstvo Irana protiv Katara.

Iran poveo

Ne daje samo Ibrahimović kung-fu golove! Poznati napadač ničiju loptu pretvorio remek-djelo!

Eldar Ganibegović

Sjajan gol vidjeli smo odmah na otvaranju današnje polufinalne utakmice Azijskog kupa. Sastaju se Katar i Iran.

Poznato je kakve sve luđačke golove je kroz karijeru postizao Zlatan Ibrahimović. Gola koji smo vidjeli prije nekoliko minuta na Al Thumama stadionu u Dohi ni on se ne bi postidio.

U okviru polufinala Azijskog kupa sastaju se domaći Katar koji je branioc trofeja, te Iran koji je u 4. minuti poveo.

Jahanbakhsh je izveo dug aut, a Ezatolahi je prebacio loptu glavom. Neko od defanzivaca Katara ju je pokušao ispucati, ali bilo je to kratka vijeka.

Nije odustajao Sardar Azmoun, napadač Rome posuđen iz Bayera, te je izveo pravo remek-djelo. Pogledajte na koji je način savladao Alija.

[twitter]https://twitter.com/centregoals/status/1755246710048358842[/twitter]

Oglasi

Inače, u finale se već plasirao Jordan koji je s 2:0 bio bolji od Južne Koreje. Ostaje da vidimo da li će mu se pridružiti Iran ili Katar. Iran je za sada tome bliže, no ima još dosta da se igra.

Sardar Azmoun dobio crveni karton, pa stigao na prvenstvo

Zanimljivo je da Sardar Azmoun već pet utakmica nije dostupan Romi zbog reprezentativnih obaveza. Na rimskom derbiju 10. januara je dobio i crveni karton, te je onda došao u Katar.

U pobbjedi Irana 4:1 na otvaranju prvenstva protiv Palestine postigao je jedan pogodak i igrao 45 minuta.

Zatim je na klupi bio protiv Hong Konga, da bi upisao dvije asistencije u 2:1 pobjedu protiv Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Bez učinka je bio protiv Sirije, a upisao je asistenciju i prije četiri dana u velikoj pobjedi od 2:1 protiv selekcije Japana.

Ako Iran stigne do titule prvaka Azije, jasno je da će ovaj dečko biti jedan od heroja. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi