Jesu li "morali" biti prvaci? Katar s čak tri penala na domaćem terenu odbranio naslov prvaka Azije!
Katar je s tri gola iz penala slavio u finalu Azijskog kupa.

Jordan je poražen

Jesu li "morali" biti prvaci? Katar s čak tri penala na domaćem terenu odbranio naslov prvaka Azije!

Eldar Ganibegović

Danas je okončan Azijski kup. Novi-stari prvak najmnogoljudnijeg kontinenta na svijetu je Katar. Najzanimljije u svemu je što su im u tome pomogla čak tri penala.

Večeras se na Lusail Iconic stadionu u Kataru odigrali finale Azijskog kupa. Domaći Katar je rezultatom 3:1 bio bolji od Jordana.

Akram Afif je pogodio za 1:0 u 22. minuti. Dosuđen je pomalo diskutabilan penal, a Afif je bio siguran i pogodio za prednost svog tima.

Na naredna veća uzbuđenja čekali smo nadoknadu prvog dijela. Meshaal Barsham prvo brani udarac Al-Tamarija iz Jordana, koji tri minute nakon toga promašuje još jedan zicer pred golom domaćih.

Ehsan Manel Farhan Haddad je u 59. minuti mogao donijeti poravnanje Jordanu. Izašao je jedan na jedan s golmanom domaćih, ali je ovaj bio uspješniji.

Oglasi

Tri minute kasnije nova šansa za Jordan. Noor Al Rawabdeh je dočekao jedan ubačaj sa strane i šutirao van okvira gola.

Konačno Jordan stiže do izjednačenja u 67. minuti. Yazan Al Naimat je ostao potpuno nemarkiran i pogodio za 1:1.

[twitter]https://twitter.com/heavenfootball_/status/1756356927565783419[/twitter]

Samo tri minute kasnije Katar traži novi penal. Igra je prvobitno nastavljena, no sudac Ma Ning odlazi gledati VAR i opet pokazuje na bijelu tačku, a za 2:1 je strijelac opet bio Afif.

[twitter]https://twitter.com/centregoals/status/1756357795778289804[/twitter]

Oglasi

Nije tu bio kraj uzbuđenjima, ali ni penalima za Katar. Na samom početku sudijske nadoknade ponovo se gledao VAR, a sudija pokazuje na treći penal za domaće koji u hat-trick pretvara Afif. 

Golova u preko 13 minuta sudijske nadoknade koliko je prvobitno produženo više nismo vidjetli i Katar je tako odbranio titulu prvaka Azije.

Podrška za Somaliju

Inače, prilikom proslave jednog od tri pogotka koja je Afif postigao večeras, dao je podršku Somaliji na veoma zanimljiv način. Pogledajte.

AFC Kup, finale:

Katar - Jordan 3:1

Top Komentari

TurgayAtacan09
sportsport.ba NA APARATIMA! Morali su, može im se i sta ćete sad? Krepajte od muke
1 1
PoliziaMerda1981
Malo grub naslov jesu li morali biti prvaci? Sumnjam jer je u četvrtfinalu Uzbekistan protiv njih nakon treće serije penala imao prednost za prolaz. Sami prokockali tako teško da se Kataru štelilo
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi