Kladionice traže da se istraži meč Premiershipa iz prošle sedmice, sporni žuti kartoni

Škotska

Kladionice traže da se istraži meč Premiershipa iz prošle sedmice, sporni žuti kartoni

Edmir Škorić

Kladionice sumnjaju na namještanje, pa traže da Škotski nogometni savez pokrene istagu.

Meč koji je u centru pažnje je onaj odigran prošle subote između Dundeeja i Heartsa. Ogroman broj oklada stavljen je na to da neki od igrača Dundee Uniteda dobijaju žute kartone.

Trećeplasirani Heartsi pobijedili su na ovom gostovanju s 1:0 kasnim golom Jamieja Walkera, ali postoji opravdana sumnja zbog velikog broja oklada na žute kartone domaćih nogometaša.

Zvijezde prve momčadi Dundeeja, Max Anderson, Leigh Griffiths, Paul McGowan i Danny Mullen, svi su dobili žuti karton od strane sudije Willieja Colluma i vjeruje se da su to uradili po "tajnom naređenju".

Dundee je sinoć zamoljen za komentar, ali je on izostao, dok je iz Heartsa saopšteno da nisu upoznati s istragom, ali domaćin bi mogao da bude žestoko kažnjen ukoliko se ispostavi da su igrači učestvovali u namještanju i da su radili za treća lica, pomažući im da ostvare značajne profite kroz kladionicu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi