Skandal u Egiptu, otkrivena prava istina o Mohamedu Salahu: "Natjerali su ga na to"

Htio da ostane uz ekipu

Skandal u Egiptu, otkrivena prava istina o Mohamedu Salahu: "Natjerali su ga na to"

E. Čaušević

Mohamed Salah nalazi se u centru novog skandala jer se zbog povrede morao vratito s Afričkog kupa nacija u Liverpool, a u reprezentaciji Egipta sada su otkrili informacije koje su uzdrmale javnost.

Egipat je uspio sinoć da izbori plasman u nokaut fazu Afričkog kupa nacija remijem protiv Cape Verdea (2:2) iako je ovaj tim bio bez svog najboljeg igrača Mohameda Salaha.

Salah se povrijedio prošle sedmice protiv Gane i bit će neko vrijeme van terena, a iz Liverpoola su odlučili da reaguju i pozovu Egipćanina da se vrati u Englesku.

Liverpool želi da se Salah oporavlja uz nadzor ljekarskog tima s Anfielda i ukoliko se oporavi dok Egipat još uvijek bude igrao na Afričkom kupu nacija dobit će dozvolu da se ponovo priključi svojoj reprezentaciji.

Međutim, u Egiptu su bijesni zbog činjenice da je Liverpool tražio od Salaha da se vrati u Englesku, a ulje na vatru dolio je član ljekarske ekipe ove reprezentacije.

Oglasi

U pitanju je Abu El-Ela koji je glavni doktor u reprezentaciji Egipta i koji je javno izjavio da se Salah uopšte nije htio vraćati u Englesku, ali da su ga iz Liverpoola jednostavno natjerali na to.

"Salah nije htio da se vrati u Englesku i da ostavlja ekipu Egipta. Doživio je stres kada su mu Liverpoola javili da se mora vratiti. Ovo je udarac i za nas i veliko nepoštovanje", rekao je El-Ela i dodao.

"I mi smo doktori i znamo kako se to radi, neće nas oni učiti kako da obavljamo posao. Jurgen je tražio da se Mohamed vrati, a on to nije htio jer nije želio da napušta saigrače".

Prema posljednjim informacijama Salah će van terena biti sigurno nekoliko sedmica, ali je imao ogromnu želju da ostane uz reprezentaciju Egipta kako bi im bio podrška bez obzira što ne može igrati.

No, u Liverpoolu nisu željeli da Salah ostaje kako ne bi rizikovao pogoršanje povrede, te će se on vratiti već danas u Englesku.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti