Agbonlahor šokirao Englesku: Završio karijeru iako ima tek 32 godine

Igrao za samo jedan klub

Agbonlahor šokirao Englesku: Završio karijeru iako ima tek 32 godine

Endin Čaušević

Engleski fudbaler Gabriel Agbonlahor šokirao je javnost odlukom da je završio svoju igračku karijeru.

Agbonlahor je dobro poznato lice u svijetu fudbala, a poznat je po tome da je cijelu karijeru proveo u dresu Aston Ville. Ovaj 32-godišnji fudbaler je debitovao za ovaj klub još 2005. godine, a svojevremeno je imao ponude mnogih evropski klubova.

Međutim, Agbonlahor je odlučio da ostane vjeran Aston Villi čak i kada je ovaj klub ispao iz Premiershipa. Svojim igrama je zaradio i poziv u reprezentaciju Engleske za koju je igrao tri puta.

No, on je danas sve šokirao kada je objavio da je završio svoju karijeru, te da više neće nastupati za Aston Villu, pa čak ni do kraja ove sezone iako ima tek 32 godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Došlo je vrijeme da se penzionišem i Aston Villu gledam kao navijač. Da mi je nekada neko rekao da ću imati skoro 400 utakmica za Aston Villu i biti najbolji strijelac kluba i kapiten, te zaigrati za Englesku samo bih se nasmijao. Hvala svima na svemu što su mi omogućili u karijeri. Jedva čekam da se okušam u nekim drugim stvarima", poručio je Agbonlahor.

Ovaj 32-godišnjak je u dresu Aston Ville odigrao 391 utakmicu i postigao je 86 golova.

Top Komentari

Mu'min Juventino FKS
Veliku aston vilu koju je unistio prvi plasticni klub u historiji fudbala odvratni man utd
3 0
nickizedostizeko
Mnogih EVROPSKI klubova, znači gramatika 0. Pisac, evropskih se piše, pu jebem ti ko je sve danas novinar
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti