Bolje da se branio šutnjom: Bizarno objašnjenje navijača zašto je udario kapitena Aston Ville

Huligan je bivši menadžer pivnice

Bolje da se branio šutnjom: Bizarno objašnjenje navijača zašto je udario kapitena Aston Ville

Navijač Birminghama koji je napao kapitena Aston Vile Jacka Grealisha bizarno je objasnio zašto je to učinio.

"Uradio je to da se našali", rekao je njegov advokat nakon što se navijač izjasnio krivim za napad.

Paul Mitchell, 27, uletio je na teren tokom derbija u nedjelju u Birminghamu prije nego što je udario Grealisha, 23, s leđa.

Bivši menadžer pivnice koji je trenutno nezaposlen, pojavio se danas na sudu u Birminghamu, nakon što je prespavao u pritvoru preko noći.

Tužitelj Jonathan Purser kazao je da je Mitchell nazvao Grealisha "glavonjom" dok je napuštao teren. Mitchell tvrdi da nije bio pod uticajem alkohola i da je bio sa svojim ocem i da je to što je uradio želio uraditi zbog šale. Rekao je da se kaje.

Bio je to neizazvan napad na nekoga ko radi svoj posao. Postojaa je bol, nelagodnost i šok. Gospodin Purser je rekao sudu da Grealish nije pretrpeo značajne povrede od udarca dok je Mitchellov advokat rekao da njegov klijent ne zna šta mu se dogodilo.

U izjavi koju je gospodin Purser pročitao pred sudom kapiten Aston Vile je rekao: "Ne mogu a da ne osjetim koliko sam imao sreće u ovom incidentu. Moglo je biti mnogo gore da je navijač imao neku vrstu oružja."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mitchellov advokat Vaughn Whistance rekao je sudu da njegov klijent ne može objasniti "ono što ga je jučer ujutro prekinulo". On je dodao: "Njegova prvobitna budalasta namjera je bila da samo ode na teren i podigne publiku. Osramotio je njegovu porodicu i klub koji je podržavao od djetinjstva. Bio je vlasnik sezonske karte više od 20 godina."

Whistance je rekao da njegova porodica mora napustiti svoj dom jer su primali toliko prijetnji smrću na društvenim mrežama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi