Agent igrača potvrdio: United ga je želio dovesti, ali Sarri i Allegri ga nisu željeli pustiti
Sarri nije želio pustiti Costu u United

Plan kluba sa Old Trafforda je bio jasan

Agent igrača potvrdio: United ga je želio dovesti, ali Sarri i Allegri ga nisu željeli pustiti

S. Pašalić

Ovog ljeta za nekoliko igrača Juventusa se pisalo da bi mogli napustiti Torino.

Mario Mandžukić, Gonzalo Higuain, Emre Can i Paolo Dybala su bili neki od njih, a na kraju su svi ostali u Juventusu.

Pored njih, također se pisalo i o mogućem transferu Douglasa Coste za kojeg se interesovalo nekoliko klubova, ali ni on nije promijenio sredinu.

Sada je njegov agent izjavio kako je Manchester United imao snažan interes da dovede Costu ovog ljeta, ali Maurizio Sarri nije želio da ga pusti.

"Iskreno kažem da Allegri i Sarri nikada nisu razmišljali da ga puste", izjavio je Daily Mailu agent Coste Giovanni Branchini.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Interes Manchester Uniteda bio je snažan, klub koji je oduvijek bio zainteresovan za Brazilca. To nije jedini klub, ali u Engleskoj je zasigurno najaktivnija ekipa na tragu Douglasa Coste."

"Douglas je imao bezbroj zdravstvenih problema. Prošle sezone bio je vrlo često povrijeđen. Želi se oporaviti s velikim profesionalizmom nakon što je mirovao. Juventus ga nikada nije namjeravao prodati unatoč velikom pritisku Uniteda.", dodao je Branchini.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi