United ima najgori start u posljednjih 27 godina, ali Solskjaer ima puno većih problema
Manchester United nije upisao pobjedu na gostovanju od utakmice protiv PSG-a

Teško da je ko ovo mogao očekivati početkom godine kada je United igrao sjajno

United ima najgori start u posljednjih 27 godina, ali Solskjaer ima puno većih problema

S. Pašalić

Manchester United nakon četiri odigrane utakmice u Premier ligi ima samo pet osvojenih bodova.

Ole Gunnar Solskjaer vjerovatno nije očekivao ovakav start nove sezone, a sa samo jednom pobjedom u četiri meča United ima najgori start u posljednjih 27 godina.

Norvežanin je prošle sezone odveo United do pobjede na gostovanju kod PSG-a u osmini finala Lige prvaka, ali tim sa Old Trafforda od tada ima velikih problema na gostovanjima.

Zapravo, da stvar bude još gora, Manchester United nije upisao pobjedu u gostima od meča protiv PSG-a.

Još jedna poražavajuća stvar za Solskjaera je da je njegov tim u svakoj od posljednjih deset gostujućih utakmica primio gol, a posljednji put kada je sačuvao svoju mrežu je bilo još u februaru kada je United u FA kupu slavio protiv Chelseaja sa 2:0.

Potražite više informacija na temu Premier league:

United pored toga sada ima i najduži niz odigranih utakmica bez pobjede još od 2014. godine kada su Crveni đavoli bili devet utakmica bez trijumfa u gostima.

U narednom kolu ekipa Olea Gunnara Solskjaera igra na svom terenu protiv Leicestera i pobjeda je imperativ, a nakon toga slijedi gostovanje kod West Hama gdje će United također morati ići na pobjedu kako bi između ostalog prekinuo i ovaj neugodni niz.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi