Agent igrača Reala potvrdio: Naredne dvije sezone će provesti na posudbi
Diaz ove sezone nije proveo ni minute na terenu

Ove sezone nema razloga za zadovoljstvo

Agent igrača Reala potvrdio: Naredne dvije sezone će provesti na posudbi

S. Pašalić

Real Madrid će u zimskom prelaznom roku pokušati dovesti neka pojačanja, ali prije toga neki igrači će morati napustiti Santiago Bernabeu.

Jedan od igrača koji će definitivno morati potražiti novu sredinu je i Mariano Diaz koji ove sezone nije proveo ni minutu na terenu.

Prije dvije sezone 26-godišnji napadač je prešao iz Reala u Lyon za 8 miliona eura, a samo godinu dana kasnije se vratio u Madrid za 21.5 miliona eura, ali se to pokazalo kao jako loš potez.

Konkurencija u Kraljevskom klubu je dosta jaka, ali Diaz sigurno nije očekivao da mu Zidane neće dati priliku da bude bez minute na terenu ove sezone.

Ipak, to se desilo, a sada je njegov agent potvrdio da će on naredne dvije sezone provesti na posudbi.

"Mariano će otići na posudbu na dvije sezone, ali nismo još odlučili u koji klub", rekao je David Aranda.

Najveći problem je trenutno plata Diaza koja iznosi 4 miliona eura godišnje i mnogi klubovi nemaju namjeru da izdvoje toliki novac, ali postoje naznake da bi se ovaj problem mogao riješiti i da bi on već u januaru trebao napustiti Madrid.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi