Agent o Pepovom povratku: Ne zanima ga Bayern

Stavio tačku na glasine

Agent o Pepovom povratku: Ne zanima ga Bayern

U posljednje vrijeme u njemačkim medijima špekulisalo se kako bi Pep Guardiola mogao ponovo preuzeti Bayern.

Bavarci su bili u intenzivnoj potrazi za novim trenerom nakon što je otpušten Niko Kovač, a prije nego je povjerenje poklonjeno Hansiju Flicku, kao mogućni nasljednik pominjao se i Guardiola.

Da Španac dođe u Bayern zalagale su se mnoge klupske legende, ali u njegovim planovima, s druge strane, povratak u Minhen nije bio opcija. Potvrdio je to u izjavi Bild i agent iskusnog stručnjaka Josep Maria Orobitg.

"Guardiola je sretan i zadovoljan u Manchester Cityju, njegov ugovor traje do 2021. godine, a svoje obaveze želi ispuniti do kraja", poručio je Orobitg, pa dodao:

"Ni s jednim od ljudi iz Bayerna nisam razgovarao o Guardioli i njegovom mogućem povratku u Bayern."

U periodu od 2013. do 2016. godine Pep je s uspjehom predvodio minhenski tim.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"On ima lijepe uspomene na Bayern i Minhen, gdje i dalje ima mnogo prijatelja, no povratak trenutno nije ono što ga zanima", poručio je Orobitg u razgovoru za pomenuti sportski list.

Osim Guardiole, s Bayernom su se još u vezu dovodili Erik ten Hag, Arsene Wenger, Jose Mourinho, Thomas Tuchel...

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi