Agent otkrio Schickovu sudbinu: "Idealan klub za njega"
EPA

Trenutno je na posudbi u Leipzigu

Agent otkrio Schickovu sudbinu: "Idealan klub za njega"

Češki napadač Patrik Schick nema namjeru vraćati se u Romu, potvrdio je njegov agent.

Uslijed nezadovoljstva minutažom 24-godišnji fudbaler je ljetos odlučio da napusti Italiju i karijeru nastavi u Bundesligi, u RB Leipzigu, koji će imati mogućnost da otkupi njegov ugovor na kraju sezone.

S obzirom na partije kakve je pružao posljednjih mjeseci, svi su uvjereni da to nije upitno, a i samom Schicku je u planu da ostane u Njemačkoj.

"Leipzig je za njega idealna sredina", izjavio je agent češkog fudbalera Pavel Paska za iSport.cz.

Ipak, pojedini mediji bili su objavili da si Leipzig neće moći priuštiti kupovinu Schicka, što Paska demantuje.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"To je igra, to je taktika... Nije tačno da Leipzig nema novac. Njemački klubovi su ekonomski najzdraviji u Evropi. Sve ostalo osim Premier lige se raspada. U Italiji su pisali i da bi u Romi rado da se Schick vrati nazad, no Leipzig će imati opciju da ga otkupi."

U dosadašnjem dijelu šampionata Schick je postigao sedam golova u 15 utakmica, a sa Leipzigom je prošao i do četvrtfinala Lige prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi