RB Leipzig pravi još jedan vrhunski posao
Foto - EPA

Upamecano odlazi za 60 miliona eura

RB Leipzig pravi još jedan vrhunski posao

M. Šljivak

RB Leipzig će tokom ljeta vjerovatno ostati bez nekoliko veoma bitnih fudbalera.

Izvjesno je da će klub napustiti Timo Werner, a na izlaznim vratima kluba je i mladi francuski defanzivac Dayot Upamecano.

Ovaj 21-godišnjak važi za jednog od najvećih talenata na poziciji štopera, a interes za njega je ogroman. U igri za njegovo dovođenje su Arsenal, Barcelona i Bayern, a cijena je 60 miliona eura.

Njemački mediji tvrde da je mladi Francuz zatražio transfer. On želi napustiti klub, a ovo ljeto je posljedna šansa za Leipzig da zaradi na transferu Upamecana.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Njegov ugovor s njemačkim timom ističe na ljeto naredne godine i moći će kao slobodan otići negdje drugo, pa je RB Leipzig prinuđen da ga proda.

Upamecano je od 2017. godine član njemačkog tima, a ranije je igrao za bratske klubove Salzburg i Liefering.

Promo

Top Komentari

Sloboda
Bayern ?
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi