Agnelli je sve dogovorio: Juventus će u sezonu 2021/22 krenuti s novim trenerom

Agnelli je sve dogovorio: Juventus će u sezonu 2021/22 krenuti s novim trenerom

Edmir Škorić

Poslije jedne dosta turbulentne sezone, čiji kraj se još čeka, Juventus bi mogao doživjeti brojne promjene.

Već je jasno da će biti odlazaka i dolazaka, odnosno da će biti napravljem kompletan remont ekipe, ali neće se samo taj segment promijeniti. Čak nije isključeno da Juve krene s novim predsjednikom u novu sezonu jer Andrea Agnelli je nakon svih dešavanja oko Superlige izgubio povjerenje i podršku navijača Stare dame.

No, Agnelli je i dalje predsjednik kluba, a sada stižu vijesti da je već dogovorio novog trenera za sezonu 2021/22. Tako će Andrea Pirlo postati bivši bez obzira kako se okonča sezona, a njegovo mjesto naslijedit će Massimiliano Allegri.

Pod vodstvom Allegrija Juventus je osvajao brojne trofeje. Bio je pet godina uzastopno prvak Italije, četiri godine uzastopno je osvajao Kup, te dva puta Superkup Italije. Nije bilo uspjeha u Evropi, ali je definitivno uradio jako dobre stvari zbog kojih i navijači žele njegov povratak.

Što se Pirla tiče, njegova debitanska sezona je za zaborav. Juventus je ispao još u osmini finala Lige prvaka od Porta, a u Seriji A je tek na četvrtom mjestu i nesiguran u plasman u Ligu prvaka, dok je Scudetto čini se već pripao Interu.

Pirlo tako postaje prošlost, odradiće sezonu do kraja, a onda svoje mjesto prepustiti Allegriju, koji je ranije još vodio i Milan. Agnelli i Allegri su navodno sve dogovorili i on će na ljeto biti predstavljen kao novi - stari trener slavnog italijanskog kluba.

Oglasi

Za Allegrija se zanimao i Bayern, ali će izgleda umjesto Hansija Flicka biti doveden talentovani i perspektivni njemački stručnjak Julian Nagelsmann.

Pirlov sin u strahu: Meni i ocu svaki dan prijete smrću

Sin Andree Pirla, Nico, odlučio je objaviti neke od prijetnji i uvreda koje su on i njegov otac dobli od, pretpostavlja se, navijača Juventusa.

Navijači Juventusa za loše rezultate krive isključivo Pirla, trenera koji nema iskustvo, a kojem je uprava dala povjerenje na početku sezone. Sada i njemu i njegovom sinu koji ima 17 godina stižu svakodnevne prijetnje smrću.

"Moraš da umreš zajedno s ocem", jedna je od poruka koju je mladić dobio od nepoznate osobe.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nicolo je tu poruku podijelio na svom Instagram profilu kako bi osudio neopravdano nasilje na društvenoj mreži i "nepravdu" jer bez pravog razloga dobija takve prijetnje.

"Svaki dan žele da ja i moj otac umremo. To je bolesno. Sada je moj otac kriv za sve", požalio se mladić.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Marco_Materazzi
tako ti je kad imas posla sa mafijasima iz djubrentusa
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti