Italijani za trojicu "separatista" dogovorili najgoru moguću kaznu!

Žestoka odluka FS Italije

Italijani za trojicu "separatista" dogovorili najgoru moguću kaznu!

Admin Čaušević

Superliga je protekle sedmice bila tema broj 1 u svijetu sporta. Iako nije zažvijela o ovom fantomskom takmičenju će se pričati i u narednom periodu.

Od 12 klubova njih četiri još uvijek nisu zvanično odstupila. U pitanju su Real Madrid, Barcelona, Juventus i Milan. Četiri velikana su uvjerena da evropskom fudbalu trebaju reforme.

I dok je UEFA bila blaga prema "separatistima" to nije bio slučaj sa FS Italije (FIGC) koji je na današnjem sastanku Izvršnog odbora donio radikalnu mjeru.

Naime, donesena je odluka da ubuduće prilikom izdavanja licenci za takmičenje u Seriji A svi klubovi moraju prihvatiti da će takmičiti isključivo u takmičenjima pod okriljem UEFA-e i FIFA-e.

Čelni ljudi Saveza su ovom odlukom jasno poručili Juventusu, Milanu i Interu da definitivno mogu zaboraviti na Seriju A ukoliko žele da igraju u Superligi.

"Kada je u pitanju anti-Superliga član, navodi se da će oni koji žele učestvovati u takmičenju koje ne odobrava FIGC, UEFA i FIFA izgubiti članstvo. Za sada ne znamo ko je istupio, a ko ostao u Superligi, ali ovaj član će biti umetnut u postupak licenciranja za nacionalna prvnestva", rekao je predsjednik FIGC-a, Gabriele Gravina.

Svih 12 "odmetnika" je prvobitno planiralo da nastavi igrati nacionalna prvenstva, međutim njihov plan nije sproveden u djelo. To pogotovo neće biti slučaj nakon današnje odluke FIGC-a.

Inače, ova odluka dolazi dan nakon što se 11 klubova otvoreno pobunilo protiv "odmetnika" te je pisala pisamo predsjedniku Serije A, Paulo Del Pinu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Klubovi koji su odbili potpisali pismo su Napoli, Atalanta, Lazio, Fiorentina i Verona. Dakle, klubovi koji imaju izuzetnu navijačku bazu i među najstabilnijim su u Italiji.

Potpisnici pisma traže žestoke kazne za "separatiste" i njihove predstavnike jer nisu bili "na čisto" prema ostaku lige te se nisu pobrinuli za ekonomski rast takmičenja.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hzhzhzhzhzhzhzhzhzhzzhzh
Bravo,sad se odbija od glavu velikim klubovima sto daju ogromnu lovu na polovnjake igrace
2 1
makelele
Najpravednije bi bilo oduzimanje bodova za narednu sezonu. Sva tri kluba da pocnu sezonu sa 35 bodova u minusu... htjeli su 350 miliona eura odjednom, to im treba dat u bodovima razliku, ali samo deset puta manje. I to bi bilo posteno.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti