Aguero: Kada je Barca objavila da Messi odlazi, mislio sam da su im hakirali profile

Prisjetio se 'kobnog' dana

Aguero: Kada je Barca objavila da Messi odlazi, mislio sam da su im hakirali profile

E. Škorić

U intervjuu za El Chiringuito Sergio Aguero prisjetio se dana kada je Lionel Messi napustio Barcelonu.

Aguero je imao san igrati uz Messija u klupskom dresu, jer su bili saigrači u reprezentaciji Argentine i postali su veliki prijatelji. Kada je napadač napustio Manchester City i predstavila ga Barcelona, činilo se da će mu se želja ostvariti, a dva mjeseca kasnije postalo je poznato da Messi napušta Camp Nou i da prelazi u PSG.

"Kada je Barcelona objavila Messijev odlazak, mislio sam da je neko hakirao Barcelonine društvene mreže. Mislio sam da je šala', rekao je Aguero.

Unatoč frustraciji, igrač je ostao u Barci, ali je nedugo nakon toga morao odstupiti i objesiti kopačke o klin, kada je otkriveno da ima srčane probleme.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Aguero je uspio da upiše samo pet nastupa u dresu Barcelone prošle sezone, prije nego je odlučeno da više ne igra.

Prije Barcelone dugi niz godina igrao je za Manchester City s kojim je osvojio pet titula u Premier ligi. Igrao je još za Atletico Madrid u Španiji i Independiente u Argentini.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi