Barcelona igra večeras, ali Xavija zbog bizarnog razloga neće biti na klupi

Kasni sa dolaskom u SAD

Barcelona igra večeras, ali Xavija zbog bizarnog razloga neće biti na klupi

Edmir Škorić

Barcelona je trenutno na predsezonskoj turneji u Sjedinjenim Američkim Državama, a večeras će u sklopu priprema odmjeriti snage s MLS ekipom Inter Miami.

Nogometaši Barcelone u subotu su otputovali u SAD, gdje će odigrati četiri pripremne utakmice. Prva je na programu večeras u 2 sata iza ponoći (po srednjoevropskom vremenu op.a) protiv Inter Miamija, a onda slijede dueli s Real Madridom, Juventusom i New York Red Bullom.

Robert Lewandowski bi trebao po prvi put zaigrati u dresu Barcelone, no vjeruje se da će Poljak to učiniti za nekoliko dana protiv Reala ili Juventusa, a ne večeras u duelu s Interom.

Ono što je sigurno, večeras na klupi Barcelone neće biti trenra Katalonaca Xavija Hernandeza, a razlog je taj što je imao problema s vizom.

On je morao zahtijevati posebnu dozvolu za ulazak u SAD jer je ranije kao nogometaš Al Sadda tri puta putovao u Iran. Xavi će stoga naknadno biti priključen ekipi, a pitanje je kada će stići u SAD.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kako problem s dokumentima još uvijek nije riješen, vjeruje se da će Xavi propustiti prvi meč Barcelone na američkom tlu.

Interesantno je da će 45-godišnji Oscar Hernandez, Xavijev brat, voditi Barcelonu protiv Inter Miamija u nedostatku Xavija.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi