Aguero napušta City u jednom od najvećih transfera ikad?
Foto: EPA

Inter nudi 93 miliona eura

Aguero napušta City u jednom od najvećih transfera ikad?

Midhat Šljivak

Argentinski napadač Sergio Aguero konstantno se povezuje s odlaskom iz redova Manchester Cityja.

Iako je menadžer Građana Pep Guardiola nedavno najavio kako klub nema namjeru prodati 28-godišnjeg fudbalera, čini se kako je on sve bliže odluci da napusti Etihad.

Povezivao se Argentinac s prelaskom u Real Madrid, ali kako stvari stoje, sjajni napadač bi karijeru mogao nastaviti u italijanskoj Seriji A.

Ogroman interes za njegove usluge pokazuje Inter. Nerazzurri se žele vratiti u vrh italijanskog i evropskog fudbala, pa su za ljeto spremili 400 miliona eura za pojačanja. 

Jedno od novih imena na Giuseppe Meazzi trebao bi biti i Aguero. Inter je za usluge ovog fudbalera spreman izdvojiti čak 93 miliona eura, što bi bio jedan od najvećih transfera ikad.

Argentinac je član Građana postao 2011. godine. Stigao je iz madridskog Atletica, a engleskom timu je pomogao da dođe do dva naslova prvaka Premiershipa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, čini se kako je došlo vrijeme za rastanak, pa ćemo Aguera od ljeta gledati u dresu nekog drugog tima.

Pored Intera i Real Madrida, interes za sjajnog napadača pokazuje i francuski PSG.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi