"Lautaro bi mogao biti novi Aguero"

Tako smatra Crespo

"Lautaro bi mogao biti novi Aguero"

Jedan od fudbalera koji će biti među najtraženijim ovog ljeta je napadač Intera Lautaro Martinez.

On se već sada uveliko povezuje s prelaskom u Barcelonu iako prelazni rok nije ni blizu počeo. Osim Katalonaca, interesovat će se sigurno još nekoliko evropskih velikana, a kako i ne bi kada Lautaro ima sve predispozicije da u narednih 10 godina bude jedan od najboljih svjetskih napadača.

Jedan od onih koji izuzetno vjeruju u njega je nekadašnji argentinski reprezentativac Hernan Crespo. On kaže kako bi Lautaro mogao postati novi Sergio Aguero.

"Svi znamo Maura Icardija ili Paula Dybalu, a čekamo da vidimo šta zna Lautaro. On može biti novi Sergio Aguero. Možda nije tako oštar kada je u pitanju dribling, ali je više timski igrač od Kuna. Lautaro uvijek sudjeluje u akciji tako da može igrati kao usamljeni napadač ili sa još jednim napadačem kao što je Romelu Lukaku, čak i u formaciji s tri napadača. Zaista mi se sviđa njegov mentalitet", poručio je Crespo u razgovoru za Sky Sport Italy.

Nekadašnji napadač Parme, Intera, Milana i Chelseaja dodaje kako bi Lautaro mogao postati lider kako u Interu tako i u reprezentaciji.

Ako neko to zna prepoznati, onda je to sigurno Crespo koji je za Argentinu odigrao 64 utakmice i postigao 35 golova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovaj 44-godišnjak trenutno gradi trenersku karijeru u rodnoj Argentini, ali nada se kako će jednog dana da se vrati u Evropu.

"Volio bih trenirati timove u kojima sam nekada igrao. Želim se vratiti na San Siro. Sanjam svaki dan da se vraćam tamo, to je magično mjesto", poručio je Crespo.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi