Veliki okršaj bez ponajboljeg igrača Premijer lige

Imao je odličan start

Veliki okršaj bez ponajboljeg igrača Premijer lige

A. Čaušević

U uvodnoj "četvrtini" Premijer lige istakla se nekolicina fudbalera koji su igrali na zavidnom nivou. 

Igrač koji pokazao moža i najviše u uvodnom dijelu sezone je Augustin Doffo iz Tuzla Cityja koji je bio zaista odličan u svakoj utakmici koju je odigrao.

Argentinski veznjak je ljetos bio na korak od odlaska iz Tuzla Cityja i to nakon jedne sezone, međutim na kraju je uspio pronaći zajednički jezik i ostati u timu.

Doffov ostanak predstavljao je veliko pojačanje za Husrefa Musemića što se najbolje moglo primjetiti u igri Tuzla Cityja, trenutnog lidera prvenstva.

Tuzla City od 18:55 igra gradski derbi protiv Slobode, a veliki okršaj na Tušnju će proteći bez sjajnog Argentinca.

Augustin Doffo
Augustin Doffo FK Tuzla City FK Tuzla City Pozicija: MF

Statistika

26 nastupa
24 kao starter
5 žutih kartona
0 crvenih kartona
3 asistencija
1 golova

Naime, Doffo još uvijek ima zdravtstvenih problema te neće biti u konkurenciji za gradski derbi. Iz istog razloga je propustio i duel s Radnikom u prošlom kolu.

Ovaj 26-godišnjak je u dosadašnjem dijelu sezone postigao gol i upisao asistenciju, međutim način na koji je dirigovao veznim redom i stvarao glavabolju protivničkim ekipama je zaista zavidan za bh. standarde.

Pozitivna stvar za Tuzla City je povratak u ekipu Huse Karijaševića i Sulejmana Krpića dok neće biti suspendovanog Elvisa Mehanovića. Za Slobodu zbog suspenzija pravo nastupa neće imati Fedor Predragović i Alen Kurtalić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velezovac
DOFFO IS BEST PLAYER IN HISTORY OF PREMIER LEAGUE OF BOSNIA AND HERZEGOVINA...
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi