Ah, taj fudbal: Suze na licu fotografa za kraj

Kako je jedan Iračanin proživio eliminaciju svoje reprezentacije...

Ah, taj fudbal: Suze na licu fotografa za kraj

Danas smo saznali prvog finalistu Azijskog Kupa pošto je reprezentacija Japana sa 3:0 savladala Iran u prvom polufinalnom susretu.

Japan će protivnika u finalu saznati nakon što snage odmjere reprezentacije Katara i Ujedinjenih Arapskih Emirata. Emirati su do polufinala došli nakon što su u osmini finala eliminisali Kirgistan, a zatim u četvrtfinalu iznenadili Australiju. Sa druge strane, Katar je prije eliminacije Južne Koreje u četvrtfinalu, u osmini finala izbacio reprezentaciju Iraka.

Upravo je utakmica između Katara i Iraka bila izuzetno napeta i tvrda, a iako su Iračani imali svoje šanse, Katar je slavio minimalnu pobjedu zahvaljujući golu Alrawija iz 62. minute susreta.

Iračani su uplakani napustili teren, a fotografije iračkog fotografa u momentima ispadanja njegove selekcije sa Azijskog Kupa sada obilaze svijet. Naime, jedan od fotografa iz ove zemlje u suzama je posmatrao finiš meča i fotografisao slavlje igrača Katara i tugu reprezentativaca svog Iraka.

Inače, drugo polufinale Azijskog Kupa je na rasporedu sutra u 15:00 sati po našem vremenu, a kladionica MOZZART je spremila odlične kvote i za ovaj susret.

Top Komentari

RASanticeva
Iran je eliminisan - ne Irak Tko vam piše neka se okani pisanja
0 2
Hamu
To je ljubav prema domovini,,a ne kao kod nas „sta mi je dala drzava,sta mi je dao Bakir!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi