I Lihtenštajn bi pozavidio na eurogolu koji je viđen u Kaknju minulog vikenda

Šabić namjestio nišanske sprave

I Lihtenštajn bi pozavidio na eurogolu koji je viđen u Kaknju minulog vikenda

Eldar Ganibegović

Prošla sedmica očito je bila rezervisana za eurogolove na bh. terenima. Osim što je Lihtenštajn u Zenici postigao vjerovatno najljepši gol u svojoj historiji, dvadesetak kilometara dalje, u Kaknju, viđena je prava ljepotica u Prvoj ligi FBiH.

Reprezentativna pauza za klubove u Prvoj ligi FBiH nije ništa značila, pa su prošlog vikenda igrali utakmice petog kola pomenutog takmičenja.

Bratstvo iz Gračanice je u gostima slavilo kod ekipe Mladosti iz kakanjskog naselja Doboj, a gosti su preko Ahmeda Šabića postigli zaista jedan prelijep gol.

Gosti su stigli do prednosti u desetoj minuti preko Poturalića, da bi Šabić udvostručio vodstvo u 29. minuti. Mladost je preko Sijamije u 72. minuti samo uspjela ublažiti poraz.

Na Facebook stranici Bratstva se pojavio video gola Šabića i u njemu sada mogu uživati i oni koji nisu bili prisutni na MGM Farm Areni u Kaknju na pomenutoj utakmici.

Radi se o poluvoleju koji je Šabić sjajno uhvatio, te matirao apsolutno nemoćnog golmana domaće ekipe, Sanina Mušiju.

Oglasi

🚨EUROGOL AHMEDA ŠABIĆA!🚨 Dok čekamo utakmicu protiv Goražda, sa vama smo odlučili podijeliti majstoriju Šabića na gostovanju kod Mladosti. 💙💛

Posted by NK Bratstvo Gračanica on Thursday, September 14, 2023

Samo dva dana ranije je u Zenici viđen još jedan eurogol i to reprezentacije Lihtenštajna u porazu od Bosne i Hercegovine 2:1.

Igrala se 21. minuta kada je Lihtenštajn imao korner, Edin Džeko je glavom izbacio jednu loptu, a Sandro Wolfinger je bez oklijevanja opalio loptu iz voleja i savladao nemoćnog Ibrahima Šehića, pa stoga možemo reći da je protekla sedmica na bh. terenima bila rezervisana za eurogolove.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Što se tiče Šabića, to mu je za sada jedini gol ove sezone na pet nastupa, a dodao je i jednu asistenciju. 

Nakon pet odigranih kola Bratstvo je sedmo na tabeli s osam osvojenih bodova, a novu utakmicu igra sutra na domaćem terenu protiv Goražda.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi