Ahmedhodžić malo odahnuo kada je vidio Juventusov spisak, ali svejedno će biti na velikom ispitu

Chiesa "out"

Ahmedhodžić malo odahnuo kada je vidio Juventusov spisak, ali svejedno će biti na velikom ispitu

E. Škorić

Juventus je loše otvorio sezonu u Seriji A, a u švedskom prvaku Malmeu nadaju se da će Stara dama zakazati i u sutrašnjem meču.

Juventus je bez dileme favorit na ovom gostovanju u Švedskoj, ali Max Allegri je svjestan da je Malmo ozbiljna ekipa, a da je njegov tim i dalje pod pritiskom i da bi to moglo biti kobno.

Uz sve to, Juventus u Švedsku stiže oslabljen. Potvrđeno je da neće igrati jedan od ponajboljih igrača trenutno Federico Chiesa, ali i Federico Bernardeschi.

Ova vijest posebno može da obraduje bh. reprezentativca Anela Ahmedhodžića, koji će sutra imati zadatak da se bori s ofanzivcima Juventusa. Naravno, ima Juve i druge opasne i kvalitetne napadače, ali Chiesin izostanak svakako je mali predah za mladog Ahmedhodžića.

I dok je Chiesa povrijeđen, zbog čega je propustio duel s Napolijem za vikend, Bernardeschi je spreman, igrao je 90 minuta protiv Napolija, pa je malo iznenađenje što nije na spisku igrača za sutrašnji meč.

Juventusovi južnoamerički igrači Paulo Dybala, Juan Cuadrado, Rodrigo Bentancur, Alex Sandro i Danilo vratit će se u Švedsku na akciju nakon što su propustili subotnje putovanje u Napulj.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ahmedhodžić će imati zadatak sutra da čuva Moratu, Dybalu ili Moisea Keana, ovisno o tome koga na teren pošalje Allegri.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Babajaga
Zar nije u atalanti?????
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti