Šveđani najavili transfer - Sheffieldu 20 miliona eura, Ahmedhodžić potpisuje za velikana!
FOTO: EPA

Odlazi iz Engleske

Šveđani najavili transfer - Sheffieldu 20 miliona eura, Ahmedhodžić potpisuje za velikana!

Esmer Oštraković

Ekipa Sheffield Uniteda ispala je iz Premiershipa i naravno rijetko koji igrač će ostati u ovoj ekipi i naredne sezone će igrati u nižem rangu. Jedan od igrača koji će skoro pa sigurno napustii Bramall Lane je Anel Ahmedhodžić.

I kada su prošle sezone domirniali u Championshipu, ali i kada su ove sezone dosta loše igrali u Premiershipu jedno ime se stalno izdvajalo, a to je bio Ahmedhodžić.

Jasno je da 25-godišnji stoper nema pretjeranu želju da ponovo igra drugoligaški fudbal, a kako stvari stoje samo je pitanje za koji klub če potpisati.

Ahmedhodžić je u ekipi Sheffield Uniteda stigao u ljeto 2022. godine iz švedskog Malmea. Prije toga bio je na posudbi u Bordeauxu.

Mediji iz ove zemlje tvrde da je transfer Anela Ahmedhodžića u završnoj fazi i da čak postoji mogućnost da postane defanzivac koji je napravio najskuplji transfer, a koji je igroa u Švedskoj.

Oglasi

Veliki broj zvijezda napustiti će Sheffield United, a jedan od prvih igrača koji bi trebao napustiti je upravo Ahmedhodžić za kojeg postoji mnogo interesa od raznih klubova.

Kada je riječ o novcu za koji će otići radi se o 20 miliona eura jer reprezentativac Bosne i Herceogovine u svom ugovoru ima takvu otkupnu klauzulu.

Kako navode novinari švedskog fotbolldirekt.se još u januaru je postojao veliki interes za Ahmedhodžića, a navodno su tada najveći interes pokazali iz Napolija.

Ipak, nije ni u januaru Napoli bio jedini tim koji ga želi jer su se za njegove usluge raspitivali iz Newcastlea, te Atalante.

Nisu novinari iz Švedske otkrili o kojem klubu se radi, ali kako oni tvrde Ahmedhodžić je već u naprednim pregovorima sa jednim velikanom, te će svoju karijeru nastaviti van Engleske.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sigurno je da bi odlazak u veliki klub bio sjajan za Ahmedhodžića koji se i u tako lošem Sheffieldu ove sezone itekako isticao svojim partijama.

Tako je vrlo vjerovatno da će mo Ahmedhodžića naredne sezone gledai čak i u Ligi prvaka, a ono što raduje je i to da će sa svim tim postati još veći stub odbrane u reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

Top Komentari

Bulle
Atalanta idealna za razvoj...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi