Pojavile se fotografije uništenog Mercedesa u kojem je jutros poginuo Ahmet Calik

Fudbaler Konyaspora smrtno stradao

Pojavile se fotografije uništenog Mercedesa u kojem je jutros poginuo Ahmet Calik

E. Čaušević

Fudbaler Konyaspora, Ahmet Calik, jutros je poginuo u saobraćajnoj nesreći.

Fudbalska javnost je bila jutros u šoku kada je potvrđeno da je 27-godišnji turski fudbaler poginuo u saobraćajnoj nesreći koja se desila u blizini Ankare.

Ubrzo nakon toga i Konyasport je potvrdio ove užasne vijesti, a mnogi sportisti se opraštaju od Calika koji je prerano napustio ovaj svijet.

Trenutno je poznato da je Calik izgubio kontrolu nad svojim automobilom nakon čega je sletio s puta, te se nekoliko puta prevrnuo.

Iako je hitna pomoć brzo stigla na mjesto nesreće nažalost mogli su samo konstatovati smrt fudbalera Konyaspora.

Oglasi

Na Twitteru su se pojavile i fotografije Calikovog automobila marke Mercedes koje dovoljno pokazuju o kakvoj nesreći se radi. Uviđaj turske policije je u toku, a u narednim danima bi trebali biti poznati i detalji nesreće, te zašto je Calik izgubio kontrolu nad automobilom.

Image

Image

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Calik je ponikao u dresu Genclerbirligija gdje mu je saigrač bio Ermin Zec, a početkom 2017. godine prešao je u Galatasaray u kojem je nastupao do ljeta 2020. godine.

Nakon toga ovaj defanzivac je potpisao saradnju sa Konyasporom, te je u ovoj sezoni odigrao 18 mečeva. Njegova smrt je žestoko uzdrmala turski klub, ali i njegove saigrače među kojima su i bh. igrači Amir Hadžiahmetović, Ibrahim Šehić, Amar Rahmanović i Marin Aničić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi