Ahmetbašić i Dragičević briljirali, Bosna sigurna kod Burcha

Nova pobjeda Studenata

Ahmetbašić i Dragičević briljirali, Bosna sigurna kod Burcha

Košarkaši Bosne Royal slavili su pobjedu u okviru A1 lige protiv KK Burcha rezultatom 80:67.

Košarkaši Bosne Royal mnogo su bolje ušli u meč i nošeni sjajnim Mirzom Ahmetbašićem uspjevaju napraviti seriju 8:2 na samom startu. Sredinom prve dionice Forić pogađa dva slobodna bacanja i Bosna dolazi do vodstva 10:6.

Domaći na na tri minute prije isteka prve četvrtine prvi put došli do vodstva nakon što su uspješno pogodili šut za tri poena. Ahmetbašić dva i pol minuta prije kraja prve četvrtine vraća vodstvo Studentima 17:15, a u istom trenutku u igru po prvi put ulazi i Damir Krupalija.

Isti igrač pravi dvije vezane lične greške, ali gosti na mali odmor odlaze sa prednošću 25:20. Treba reći i to da je prva dionica prošla u znaku brojnih ličnih grešaka sa obje strane. 

Sami start drugog perioda meča obilježen je nizom loših napadačkih akcija Studenata pa je njihov trener Dušan Gvozdić bio prinuđen zatražiti minut odmora.

Mirza sredinom druge četvrtine pogađa šut za tri poena i vodi Bosnu do maksimalnih sedam poena prednosti (33:26). Bakir Forić nakon toga pogađa za dva poena te je trener Burcha Kemal Šećerović bio prisiljen tražiti time out. 

Burch je nešto bolje odigrao posljednje minute prvog poluvremena ali ipak se na odmor odlazi sa prednošću Bosne od sedam razlike (38:45).

Bosna i u nastavak meča ulazi nešto bolje pa veoma brzo dolaze do 12 poena prednosti (54:42). Domaći u napadu nisu imali mnogo rješenja. S druge strane Strahinja Dragićević i Mirza Ahmetbašić su bili jako raspoloženi pa je Bosna nakon treće dionice imala čak 21 poen prednosti (71:50).

Bosna je u posljednjoj dionici lagano meč privela kraju za konačnih 80:67.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Mirza Ahmetbašić koji je ubacio 23 poena, dok je Strahinja Dragičević dodao 21. S druge strane, najbolji pojedinac kod domaćih bio je Mirza Velić sa 19 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi