Trener KK Burch pred utakmicu

Šećerović: Čast nam je što ćemo prvi put ugostiti Bosnu

Košarkaši Burcha će sutra na Mojmilu od 18 sati dočekati Bosnu Royal u okviru 18. kola A1 lige.

"Za nas je velika čast što nam prvi put u zvaničnoj utakmici dolazi najtrofejniji bh. klub. Samim tim, pripreme za ovaj meč su posebne jer želimo na pravi način dočekati tako veliki klub. I kvalitet i pozicija na tabeli su na strani Bosne, radi se o dobroj ekipi ali igramo pred svojom publikom i nadam se da ćemo Bosni pružiti što bolji otpor", rekao je trener KK Burch Kemal Šećerović, koji je nastavio:

"Za pobjedu će nam biti potrebno da pružimo najbolju utakmicu u sezoni. Očekujemo veliku podršku navijača koji su do sada uvijek bili naš šesti igrač. Ovu priliku želim pozvati i navijače Bosne na utakmicu, da fer i sportski navijaju i stvore jednu lijepu atmosferu. To bi bio motiv za košarkaše obje ekipe da pruže svoj maksimum".

"Stanje u našoj ekipi je dobro, dobro se pripremamo za ovu utakmicu i nemamo većih problema sa povredama. Igrači su spremni za borbu i s nestrpljenjem čekaju ovu utakmicu. Nadam se da će nedostatak iskustva nadoknaditi borbenošću i da možemo doći do dobrog rezultata", zaključio je Šećerović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi