NK Čelik: Ustanite i aplauzima pozdravite igrača i čovjeka koji je u najtežim trenucima bio uz klub

Oproštaj Mahmutovića večeras protiv Veleža

NK Čelik: Ustanite i aplauzima pozdravite igrača i čovjeka koji je u najtežim trenucima bio uz klub

E. Škorić

Aidin Mahmutović večeras će završiti nogometnu karijeru.

Mahmutović je bio u Čeliku kada je bio najpotrebnije i itekako je ostavio traga u zeničkom premijerligašu, pa će večeras imati dostojanstven oproštaj u prijateljskoj utakmici protiv Veleža na stadionu Bilino polje.

"Pozivamo vas sve da prilikom izlaska Mahmutovića iz igre ustanete i gromoglasnim aplauzom pozdravimo igrača i čovjeka koji je u najtežim trenucima ostao i bio uz klub", poručuju iz NK Čelik uoči utakmice koja se igra večeras od 19:30 sati.

Ovaj 36-godišnjak je u inostranstvo otišao još 2007. godine kada je potpisao za Teplice. U Češkoj je promijenio veliki broj klubova, a između ostalog bio je dva puta prvak te zemlje.

Osim za Čelik u BiH je još igrao za Tošk te je jedno vrijeme bio član Tuzla Cityja.

Nedavno je imao mali spor sa trenerom Zeničana Arminom Duvnjakom jer ga nije stavio u tim za utakmicu posljednjeg kola.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Tada je Mahmutović na društvenim mrežama napisao:

"Jučer sam doživio najveće poniženje u karijeri jer sam saznao da me trener iz nekog razloga nije stavio u nominaciju za posljednje kolo utakmice sa Jahorinom. Svaku svoju igru, svih tih dvadesetak minuta u zadnje vrijeme sam nastojao svim mladim igračima pomoći i ukazati im na greške. (Volio bih da je dotični trener vidio prije nekoliko dana kada sam bio na oproštajnoj utakmici u Češkoj, kako treneri koji su trenirali Češku Reprezentaciju, Spartu, Slaviju imaju respetkprema meni kao igraču, ali u Bosni valjda ovako funkcioniše). Inače ne volim da se izjašnjavam na društvenim mrežama, ali zbog činjenice da je Čelik u mom srcu, ovo me ponizilo kao igrača", poručio je Mahmutović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pitariistok
Ja i zaboravio na ovaj Celik....
3 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi