Fudbaler zanimljivog imena debitovao u dresu velikana, ali izgledom je sve zbunio

Neki komentari su bili veoma oštri

Fudbaler zanimljivog imena debitovao u dresu velikana, ali izgledom je sve zbunio

H. Zilić

U 15. kolu nizozemske Eredivisie NEC Nijmegen i Ajax remizirali su rezultatom 1:1, ali jedna situacija je bila posebno zanimljiva i izazvala je dosta komentara na društvenim mrežama, a vezana je za mladu zvijezdu tima iz Amsterdama.

U 15. kolu nizozemske Eredivisie NEC Nijmegen i Ajax remizirali su rezultatom 1:1, ali jedna situacija je bila posebno zanimljiva i izazvala je dosta komentara na društvenim mrežama.

U 79. minuti meča umjesto Kennetha Taylora na teren je u dresu Ajaxa ušao Kian Fit -Jim 19-godišnjak koji je izazvao dosta komentara.

U pitanju je bio izgled Jima koji djeluje dosta mladoliko, a ima i na momente i "djevojačke" crte lica, što je bio dovoljan poziv da krenu oštri komentari.

Neki su išli predaleko pa su postavljali pitanje da li je u pitanju muško ili žensko?

Oglasi

Zbog svog specifičnog izgleda pomenuti fudbaler se sa sličnim komentarima susretao i u mlađim kategorijama, a fotografija na Instagramu otkrivaju da je u pitanju talentovani fudbaler Ajaxa pred kojim je svijetla budućnost.

U Ajaxu nisu puno obraćali pozornost na komentare kao ni sam fudbaler koji se očigledno navikao na razne komentare.

Fitz Jim je prošao školu AZ Alkmaara, a u Ajax je došao 2020. godine kao 17-godišnjak gdje je postao jedan od ključnih fudbalera u omladinskim kategorijama Kopljanika.

Ove sezone prebačen je u prvi tim, a duel protiv NEC-a bio mu je ujedno i debi u Eredivisie u dresu Ajaxa.

Ima i 15 nastupa za omaldinske selekcije Nizozemske, a aktivan je član U 19 reprezentacije.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Obzirom da mu je protiv NEC-a bio debi u prvenstvu oni koji nisu upoznati s ovm mladićem iz omladinskih kategorija bili su veoma zbunjeni izgledom, ali minute koje je dobio na terenu iskoristio je maksimalmo i pokazao da se radi o zaista velikom potencijalu i još jednoj budućoj zvijezdi iz škole Ajaxa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti