Ajax nezaustavljivo ide ka novoj tituli

Nova pobjeda

Ajax nezaustavljivo ide ka novoj tituli

E. Škorić
Teme:

Aktuelni prvak Holandije sve je bliže odbrani titule, pošto već sada nakon 13 kola ima devet bodova više od svojih pratioca.

Ajax je u 13. kolu Eredvizije razbio Willem II sa 4:0 i na plus 9 je u odnosu na AZ Alkmaar, koji istina ima i utakmicu manje.

Izabranici Erika ten Haga imaju 11 pobjeda i samo dva remija i pitanje je može li iko da im stane na put do kraja sezone u Holandiji, a sjajne partije bilježe ponovo i u Ligi prvaka.

Van de Beek je postigao dva nova gola za Kopljanike, po jednom su se u strijelce upisali Tadić i Martinez.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Tadić je sada na sedam pogodaka, a uz to ima i 11 asistencija, dok je najbolji golgeter lige Malen iz PSV-a, koji je zabio 11 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi