Ajax prošao dalje uz tri penala, Višćin Bašakšehir ispao

Borba za play-off Lige prvaka

Ajax prošao dalje uz tri penala, Višćin Bašakšehir ispao

E. Škorić
Teme:

Dosta uzbuđenja bilo je večeras tokom uzvratnih susreta trećeg pretkola Lige prvaka.

Publika u Amsterdamu večeras je strepila do samog kraja, a Ajax se provukao do play-offa. Prvi susret Ajaxa i PAOK-a odigran u Solunu završen je rezultatom 2:2, no večeras je PAOK šokirao Holanđane, koji su na kraju došli do preokreta i 3:2 pobjede.

Bisewar je u 23. minuti pogodio za 1:0 vodstvo gostiju i Ajax je morao dati barem dva gola za prolaz. Tadić je u 32. minuti promašio penal, no onaj dosuđen u 43. minuti je ipak iskoristio za 1:1.

Dugo se Ajax mučio u nastavku, napadao, da bi tek u 79. minuti Tagliafico ubačaj Ziyecha pretvorio u pogodak za prolaz u play-off Lige prvaka. Treći i na kraju ispostavit će se najbitniji gol za Ajax postigao je Tadić iz trećeg iz penala u 83. minuti. Grci su u 94. minuti dali još jedan gol, Bisewar ponovo trese mrežu Ajaxa, ali ostalo je na maloj nadi...

Ajax će za grupnu fazu igrati protiv APOEL-a, koji je ranije izbacio Qarabag.

Olympiakos je još jednom bio bolji od Bašakšehira i zasluženo prolazi dalje. Nakon što je grčki tim u Istanbulu slavio s 1:0, večeras je pred svojim navijačima u Pireju slavio s 2:0.

Semedo i Valbuena s bijele tačke u nastavku su donijeli trijumf crveno-bijelima, dok je Bašakšehir skroz razočarao. Edin Višća je kao kapiten Turke predvodio svih 90 minuta. Olympiakos će protiv Porta ili Krasnodara igrati u play-offu.

Švicarski prvak Basel je poražen u Linzu od LASK-a (3:1), a u prvom meču Austrijanci su slavili s 2:1 i već tada su napravili dobar korak prema play-offu.

Ranftl je u 59. minuti austrijskoj momčadi donio prednost, a Ademi u 80. izjednačio na 1:1, no Basel nije uspio doći i do drugog gola. Štaviše, primio je još jedan, pošto je Goiginger u 89. donio domaćinu pobjedu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

LASK-ov naredni rival je Club Brugge.

Liga prvaka, 3. pretkolo, uzvrati:
Ajax* - PAOK 3:1, 2:2
LASK* - Basel 3:1, 2:1
Olympiakos* - Bašakšehir 2:0, 1:0

Top Komentari

Div iz šehera
Uefa mafija
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije