Bayern je pobijedio Bochum sa 7:0, ali šta je to naspram današnje Ajaxove pobjede

Dali devet golova

Bayern je pobijedio Bochum sa 7:0, ali šta je to naspram današnje Ajaxove pobjede

E. Škorić
Teme:

Nogometaši Ajaxa deklasirali su rival sa čak 9:0.

Ajax je ugostio Cambuur u petom kolu nizozemske Eredivizije, te je na kraju ostvario jednu od najvećih pobjeda u historiji.

Kopljanici su sve riješili za 40-ak minuta, kada je bilo 4:0 na semaforu. Počelo je golom Timbera u 16. minuti, a onda su redom pogađali Berghuis, Mazraoui i Neres.

U nastavku se nastavlj serija domaćeg tima. Tadić je u 60. minuti postigao gol za 5:0, a do kraja utakmice još četiri gola u mreži nemoćnih gostiju.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Pogađali su Daramy, Haller, Danilo, a sve je zaključio Neres svojim drugim golom u 84. minuti.

Ajax je na vrhu Eredivizije sa 13 bodova (četiri pobjede i remi) te ima gol-razliku 22:1. Ovaj tim je prije nekoliko dana u Lisabonu deklasirao Sporting sa 5:1 u Ligi prvaka.

Promo

Top Komentari

King_Kenny
...kukuruz liga...imas 3 jaca kluba ovo ostalo sve u rangu nase lige...pa Zrinjski je prije par godina izbacio ovog Utrechta i to ne slucajno,bili potpuno ravnopravni...ovaj Cambuur je vjerovatno u rangu Posusja.
3 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi