Ajax i Roma zadnji put igrali prije 19 godina, a kada vidite ekipe i strijelce naježiti ćete se

Povratak u neka ljepša vremena

Ajax i Roma zadnji put igrali prije 19 godina, a kada vidite ekipe i strijelce naježiti ćete se

E. Čaušević

Ajax i Roma večeras igraju u Amsterdamu prvu utakmicu četvrtfinala Evropske lige.

Voljom žrijeba odlučeno je da se u ovoj fazi takmičenja sastanu Ajax i Roma i sigurno će ovo biti najveći derbi večeras.

Utakmica na prekrasnoj Johan Crujiff Areni počinje od 21 sat, a prema najavama italijanskih medija od prve minute će zaigrati i bh. napadač Edin Džeko.

Ajax i Roma posljednji put igrali su u decembru 2002. godine u okviru grupne faze Lige prvaka. Tada je Ajax slavio sa 2:1, a lista strijelaca te noći zaista budi veliku nostalgiju kod ljubitelja fudbala.

Naime, golove za Ajax 10. decembra 2002. godine u pobjedi od 2:1 postigli su Zlatan Ibrahimović i Jari Litmanen, dok je jedini strijelac za Romu bio legendarni argentinski napadač Gabriel Batistuta.

Za Ajax su tada igrali: Stekelenburg, Trabelsi, Pasanen, Bergdolmo, Maxwell, Witschge, N. De Jong, Pienaar, Van der Meyde, Mido, Ibrahimović.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

S druge strane meč su počeli: Antoniolli, Zebina, Samuel, Dellas, Panucci, Cafu, Candela, Lima, Emerson, Cassano, Totti.

Trener Rome tada je bio legendarni Fabio Capello, dok je na klupi Ajaxa bio Ronald Koeman.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Salihović23
Ibrahimović gol I asistencija, 2002 godina, cojk je fenomen...
5 0
K79
Kakav je samo bio majstor Litmanen !
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi